BasketbolDünyaManşetSpor

Doğuştan MVP

Luka Doncic; Olağanüstü bir Basketbol IQ’su var. Mükemmel hücum performansı yanında daha şimdiden LeBron’u engelleme de dâhil olmak üzere birkaç savunma performansı üretti bile

Luka Doncic; Olağanüstü bir Basketbol IQ’su var. Mükemmel hücum performansı yanında daha şimdiden LeBron’u engelleme de dâhil olmak üzere birkaç savunma performansı üretti bile. 28 Şubat 1999 doğumlu. Son anlarda sorumluluk alıyor. Tüm takım oyuncularını da geliştiren bir süper yetenek. Skor kâbiliyeti mi? Allah vergisi. Henüz 21 yaşında; NBA ekiplerinden Dallas Mavericks’te oynayan Sloven profesyonel basketbolcu, Avrupa basketbolunun en umut verici genç yeteneklerinden biri ve kuşağının en iyi uluslararası oyuncularından biri olarak kabul ediliyormuş.

Doncic’in kariyeri, Union Olimpija’nın genç takımlarında başladı. Nisan 2012’de, Lazio’ya karşı finalde 54 sayı, 11 ribaund ve 10 asist aldı ve de 13 Yaş Altı Lido di Roma Turnuvası’nda En Değerli Oyuncu Ödülü’nü MVP ödülünü kazanmış.

Şubat 2012’de Union Olimpija’dan kiralık olarak Minicopa ACB’ye ve 2012’de Real Madrid’e transfer olmuş. Finalde FC Barcelona’ya karşı 20 sayı atmış 2012’de daha 13 yaşındayken Real Madrid ile 5 yıllık bir sözleşme imzalamış genç yetenek.

16 yaş altı takımındaki sezonluk performanslarından sonra Doncic, 2014-15 sezonunda Real Madrid’in Real Madrid B takımında ve 18 yaş altı takımında oynadı. Burada 14.5 sayı, 6.2 ribaund ve 3.1 asist ortalamaları ile takımın liderlerinden biri olmuş efsane.

2015 yılında Real ile Ciutat de L’Hospitalet Turnuvası’nı kazandı ve ekibin geri kalanından iki yıl daha genç olmasına rağmen All-Tournament Team (Turnuvanın Takımı) seçilmişler.

Mayıs 2015’te finalde Kızıl Yıldız’a karşı şampiyon olan takımına savunmada yardım etmesinin ardından Next Generation Turnuvası MVP’si ödülünü kazanmış bizim adam.

Doncic, EuroLeague’de her maçta Real Madrid’in 12 kişilik kadrosunun bir parçası hâline gelmiş. Sonrasında Brose Bamberg’e karşı kazanılan maçta 16 sayı, 6 ribaund, 5 asist ve 25 verimlilik puanı ile ilk defa Euroleague’de Haftanın MVP’sini kazanmış. Son olarak da Karadağ, Sırbistan ve İspanya da dahil olmak üzere birçok millî takım bizim adamla bağlantı kurmuş fakat o 22 Eylül 2016’da Slovenya’yı seçmiş. Sonuç mu? Real Madrid sonrası NBA Draftları ve 2018 NBA Dallas Maverics ile Yılın Çaylağı kesmedi; 2020 ve ötesinde NBA All-Star hârikalar dünyasında hârikalar yaratmış bizim Dallas’lı. Yolu açık olsun.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu