DünyaGenelManşetTürkiye

Dolandırıcılar olmayan otel odalarını satıyor

Talep patlaması yaşayan Rus otelleri Türkiye'nin yokluğunda bunu da yaptı

Türkiye’ye uçuşların sınırlanmasının ardından bu yaz 8 milyondan fazla Rus turisti ağırlaması beklenen Kırım’da, turizm alanındaki yetersizlikler nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara dikkat çekiliyor.
Türkiye turlarının iptal olmasının ardından Kırım’daki otellere yaz dönemi için yapılan rezervasyonlada rekor artış yaşanıyor.
Yarımadayı bu yaz sezonunda 8 milyondan fazla turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

Kırım’a turistlerin ilgisinin artmasının ardından birçok dolandırıcının ortaya çıktığı, var olmayan konutların ve otel odalarının internetten teklif edildiği, fiyatların fahiş seviyeye çıktığı uyarısı yapılıyor.
Turistlere yönelik sık yaşanan hırsızlık vakaları, taksilerin, kafe ve restoranların pahalı oluşu ve denizin kirliliği de Kırım’daki olumsuzluklar olarak sıralanıyor.
Kırım otelleri daha çok para kazanmanın yolunu buldu…
Türkiye’ye uçuşların kısıtlanmasını fırsat bilen Kırım otelleri, daha çok para kazanmak için tatil planını daha önce yapanların erken rezervasyonlarını iptal etmeye başladı.
Geçen hafta Kırım’da iptal edilen erken rezervasyon sayılarında büyük artış gözlemlenirken, artan talepler yüzünden Kırım’da tatil hayali için tek çare olan otellerin gecelik oda fiyatlarını yükselttiği belirlendi.
Vesti Kırım tarafından yapılan haberde, Kırım otellerinin bu şekilde daha fazla para kazanmayı düşündüğü vurgulanırken, bu yöntemi tüm Krasnodar bölgesi otelleriyle Abhazya’daki otellerin uyguladığı da vurgulandı.
Nisan ayında tur operatörleri ve otel işletmeleri temsilcileri, konaklama fiyatlarının mart ayı başından itibaren yükseldiğinin altını çizerek, Krasnodar Bölgesinde ortalama yüzde 35 fiyat artışı meydana geldiğini, Kırım’da ise bu oranın yüzde 15’lere ulaştığını bildirmişti.
Uzmanlar, Türkiye’ye hava trafiğinin kapanmasıyla birlikte özellikle mayıs tatilleri için iç turizme yönelen Rusların, Soçi tatil paketlerine 2019 yılına kıyasla yüzde 112 oranlarında daha yüksek fiyata sahip olacağını belirtmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu