KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Dolandırıcılık suçundan yargılanan zanlıların soruşturması sürüyor

"Sahte Banka Ödeme Emri Düzenleme Bilişim Verilerini Kullanarak Dolandırıcılık Yapma ve Sahtekarlıkla Para Temin Etme" suçlarından tutuklanan A.S.A., A.B.A., J.M., T.N.M.N. ve P.F. Lefke Kaza Mahkemesi'ne çıkarılarak ikişer gün tutukluluk aldılar

“Sahte Banka Ödeme Emri Düzenleme Bilişim Verilerini Kullanarak Dolandırıcılık Yapma ve Sahtekarlıkla Para Temin Etme” suçlarından tutuklanan A.S.A., A.B.A., J.M., T.N.M.N. ve P.F. Lefke Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak ikişer gün tutukluluk aldılar.

Polis Basın Subaylığından yapılan açıklama ise şu şekilde:

“29.09.2023 – 17.11.2023 tarihleri arasında, Lefke’de faaliyet gösteren bir banka tarafından, uluslararası havale yapmak amacı ile kullanılan para gönderme sistemi üzerinden, bilişim verileri kullanılarak dolandırıcılık yapıp sahte banka ödeme emri düzenlenmesi sağlanarak toplamda 24.000.000 TL paranın sahtekarlıkla temin edildiği tespit edilmiştir. Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada meselede zanlı olarak tespit edilen A.S.A. (E-23), A.B.A. (E-24), J.M. (K-20), T.N.M.N. (E-23) ve P.F. (E-25) tutuklanmış ve bugün çıkarıldıkları Lefke Kaza Mahkemesi tarafından aleyhlerinde ikişer gün tutukluluk emri alınmıştır. Soruşturma devam etmektedir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu