EkonomiKıbrısManşet

Dolar ve Euro’dan rekor üstüne rekor!

Türkiye’de seçimler sonrasında dövizler erime süreci hızlanan Türk Lirası karşısında rekor üstüne rekor kırıyor.

Türkiye’de seçimler sonrasında dövizler erime süreci hızlanan Türk Lirası karşısında rekor üstüne rekor kırıyor.

ARTUN ÇAĞA

Kurlarda yeni rekorlar 6 Haziran’da geldi. Bugün sabah düşük hacimli piyasada dolar 21.67 seviyesinde işlem görürken, Euro ise 23 lirayı ilk kez aşarak, 23.71 seviyesine ulaştı.

İkinci tur cumhurbaşkanı seçiminin ardından dolar ve Euro rekor üstüne rekor kırmaya devam ederken, TC Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlayan Mehmet Şimşek’in izleyeceği politika henüz netleşmedi.

Şimşek, devir teslim töreninde açıklamalarda bulunarak, “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır. Makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

EURO FENA UÇUYOR

Dış piyasalarda ilk şokun ardından dolar 21.44 seviyesine Euro ise 23.12 seviyesine düşerken, saat 10.00’dan sonra yeniden yukarıya doğru hareketlenme başladı.

Dış piyasalarda saat 10.50 itibarıyla dolar 21.50; Euro 23.18; sterlin de 26.81 TL idi. KKTC piyasasında ise aynı dakikalarda dolar 21.85; Euro 23.45; sterlin ise 27.20’den satılıyordu.

Aynı dakikalarda doların bugün itibarıyla TL karşısında doların %1.09; Euro’nun %1.11 ve sterlinin de %1.00 oranında artış gösterdiği hesaplandı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu