KıbrısManşet

Dome Hotel davalık oldu

Vakıflar İdaresi, ödenmeyen 2019 kira ücreti nedeniyle Dome Otel’i mahkemeye verdi ve otelin bazı Türkiye bankalarında bulunan hesaplarının bir kısmına yine mahkeme emri ile 18 Aralık tarihine kadar kullanmaktan men kararı aldırdı

Otelin 2020 Mayıs ayına kadar 2019 kirası olarak Vakıflara ödemekle mükellef olduğu 150 bin doları Mart ayından başlayan pandemi sonrası ödemediği, otel yönetiminin de ücretle ilgili Vakıflar’dan talep ettiği taksitlendirmenin kabul edilmediği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre Vakıfların diğer kiracıları ile ilgili pandemiden doğan zararların minimuma indirilmesi için taksitlendirme yöntemine giderken, aynı uygulamanın otele yapılmaması dikkat çekerken, konuyla ilgili ilk duruşmanın 18 Aralık günü Girne Kaza Mahkemesinde görüleceği öğrenildi.

TÜRK-SEN’DEN DOME HOTEL ÇALIŞANLARINA DESTEK

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) da yazılı bir açıklama yaparak Dome Hotel çalışanlarına destek verdi.

Konuyla ilgili açıklamada Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı şunları kaydetti:

“Vakıflar İdaresi yönetiminin Dome Hotel çalışanlarına karşı hasmane uygulamaları devam ediyor.

Yıllarca Vakıflar idaresine bağlı Hotelleri doğru dürüst yönetemeyen ve sürekli olarak zora sokan sonrada Hoteller kar etmez diyerek yandaşlarına peşkeş çeken beceriksiz Yöneticiler,Ayni çerçevede yıllarca Dome Hoteli’de çalıştırmayıp milyarlarca lira zarara sokan sonrada yandaşlarına peşkeş çekmek isteyen Yöneticilere karşı direnen ve Bu Toplumun gözbebeklerinden biri olan Dome Hotele sahip çıkan Dome Hotel çalışanlarına Teşekkür edip destek verilmesi yerine Vakıflar idaresi Yönetimi sürekli olarak Hasmane davranışlarla köstek olmaktadır.

Vakıflar idaresine bağlı bütün kirada olan mülklerine Pandemi nedeniyle kira indirimi yapan Vakıflar Yönetimi pandemiden esas etkilenen Dome Hotel’e bu indirim yapılmamıştır. Bu da yetmezmiş gibi şimdide Dome Hotel çalışanlarının kurmuş oldukları işletme LTD’in hesaplarına mahkeme kararı ile el koyarak işletmeyi zora sokmaya çalışıyorlar.

Ancak Vakıflar İdaresi Yöneticileri bilmelidir ki Dome Hotel çalışanları yalnız değildir.TÜRK-SEN her zaman olduğu gibi bugünde maddi ve manevi olarak çalışanların yanında durarak her türlü yasal mücadeleyi verecektir.”

 

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu