GenelKıbrısManşet

Donduk!

Meteoroloji Dairesi’nin tahminlerine göre bu sabahın erken saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına düşecek ve iç kesimlere de kar yağacak; elektrik kesintileri durmayacak!

Meteoroloji Dairesi’nin tahminlerine göre bu sabahın erken saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına düşecek ve iç kesimlere de kar yağacak; elektrik kesintileri durmayacak!

BUGÜN EN SOĞUK GÜN OLACAK… Kuzeyden gelen ve Türkiye’de başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok bölgesini adeta karla esir alan soğuk hava kütlesi, Kıbrıs’ı da etkiliyor. Bugün sonbahar ve kışın en soğuk günü olacak. Bu sabahın erken saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altında, gün boyu ise ortalama 7 derece seyretmesi bekleniyor.

YARIN NİSPETEN DAHA SICAK… Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran’dan alınan bilgiye göre, dağlık kesimlerin ardından bugün iç kesimlerde de kar yağışı bekleniyor. Buran, yaptığı açıklamada, şu anki hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 7-8 derece altında 8-11 derece civarında olduğunu belirterek, yarından sonra havanın nispeten ısınarak 12-15 derece dolaylarına yükseleceğini açıkladı.

ZİRAİ DON BEKLENİYOR… Buran, yarın ve cuma günü özellikle iç kesimlerde zirai don olacağını, fırtına beklenmediğini sözlerine ekledi. Diğer yandan Meteoroloji Dairesi’nden verilen bilgiye göre dağlık kesimlerde dün yine kar yağışı gerçekleşti.

EN ÇOK YAĞMUR AKINCILAR’A DÜŞTÜ… 24 Ocak Pazartesi günü sabah 08.00 itibarıyla son 24 saatte ise en fazla yağış metrekare başına 18 kilogram ile Akıncılar’da kaydedildi. Pile’de 15, Beyarmudu ve Yeşilırmak’ta 14, Dörtyol, DÜÇ ve Esentepe’de 13, Gemikonağı’nda 12, Akdoğan’da 11, Akdeniz, Balıkesir, Gaziveren, Koruçam, Kozanköy ve Lefke’de 10, Alevkaya, Bostancı ve Taşkent’te 9, Taşpınar, Tatlısu, Serdarlı, Kalkanlı ve Çayönü’nde 8 kilogram yağış ölçüldü.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ SÜRÜYOR… Bu arada, vatandaş aşırı soğukla boğuşurken, farklı bölgelerde, farklı saatlerde gerçekleşen elektrik kesintileri de devam ediyor. Öte yandan Rum basını, “Elpis” olarak isimlendirilen soğuk hava dalgasının ada genelinde etkisini sürdürdüğünü, yılın en soğuk günlerini yaşattığını yazdı. Rum Yönetimi Sarı Alarm verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu