GenelKıbrısManşet

Dört asli üyeden ikisi, beş yedek üyeden biri, Oda Başkanına çok sert eleştiriler yönelterek istifa etti

Kıbrıs Türk Mimarlar Odası Yönetim Kurulunun dört asli üyesinden ikisi istifa etti. Genel Kurulunu Mart ayında gerçekleştiren Mimarlar Odasının yeni yönetimi, dört aylık kısa bir sürede adeta dağıldı. Onur Olguner’in başkanlığındaki Oda’da asli üye olarak görev yapan Burak Türsoy ile Safiye Özaltıner istifalarını açıkladı. Yedek üyelerden Nezire Özgece de Türsoy ve Özaltıner’le birlikte istifa etti.
Türsoy, Özaltıner ve Özgece istifa açıklamasında Oda Başkanına sert eleştiriler yöneltti. İstifa gerekçeleri arasında mobbing suçlaması dikkat çekti. İstifa mektubunda sıralanan gerekçeler şöyle:
“-Yönetim kurulu toplantılarında uzlaşıdan ve demokratik fikir beyanından uzak, sadece oy çokluğuna dayalı karar alma mekanizması ile kararlara etkin bir katılım alanı bırakılmaması.
-Önceki dönemden devam eden yönetim kurulu görevlerimizden ve üyesi olduğumuz komisyonlardan hiçbir gerekçe bulunmaksızın başkanın kararı ve/veya oy çokluğu ile uzaklaştırılmamız.
-Yönetim kurulunun ilk toplantısında belirlenen ve Odanın hesaplarını denetlemekten sorumlu olan yönetim kurulu üyesi Saymanın 11 Haziran 2024 tarihli yönetim kurulu toplantısında herhangi bir gerekçe olmaksızın ve oy çokluğu ile görevinden alınması.
-Üyelerin yapmış olduğu dilekçelere, Mimarlar Odası Başkanı tarafından yönetim kurulu kararı olmaksızın, itibarsızlaştırma amacı ile kasıtlı olarak bilgiler çarpıtılarak, değiştirilerek, isimlerde değişiklik yapılarak, meslek onurunu zedeleyici üslupla ve 1 Mayıs 2024 resmi tatil gününde cevap verilmesi.
-Özel bir şirketin düzenlediği ilk ve önemli yarışmada çıkan sorun karşısında, uzlaşıcı ve yapıcı yaklaşım yerine suçlayıcı ve bilinçli bir şekilde ötekileştiren bir dille, tüm üyelere eşit yaklaşımdan uzak, bilinçli olarak gerçekleri barındırmayan açıklamalar yapılarak özellikle sosyal medyada meslek onurunu, kurum itibarını ve yarışma süreçlerini itibarsızlaştıran platformlara olanak sağlanması.
-Süreç içerisinde sistematik olarak mobbinge uğradığımız, tüm toplantılarda yakışık almayan söz ve hareketlerle kişisel saldırılarda bulunulması.
-25 Haziran 2024 tarihli yönetim kurulu toplantısında, teamüllere ve şeffaflığa aykırı olarak Oda Başkanına yönetim kararı olmaksızın asgari ücret oranında sınırsız olarak alım yetkisi verilmesi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu