DünyaGenelManşet

Dörtlü zirve bugün Moskova’da

Rusya’nın başkenti Moskova’da bugün Türkiye, Rusya, İran ve Esad rejiminin dışişleri bakan yardımcıları bir araya geliyor. Sığınmacıların güvenli şekilde dönüşünün de masada olacağı görüşmeler sonrasında yapılacak olan açıklamalar yakından takip edilecek.

Türkiye ile Suriye rejimi arasında normalleşme sürecine doğru adım adım gidiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye rejimi ile temas kurulması yönündeki mesajının ardından başlayan süreç kapsamında dışişleri bakanları düzeyindeki toplantı Rusya’nın başkenti Moskova’da  gerçekleşecek. Türkiye, Rusya, İran ve Esad rejimi arasında dışişleri bakan yardımcıları düzeyindeki görüşmede 4 ülkenin dışişleri bakanları arasında yapılması arzu edilen toplantı için bir anlamda zemin yoklaması olacak.

PUTİN VE ESAD GÖRÜŞTÜ

Öte yandan dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Beşar Esad, Moskova’da bir araya geldi. Görüşmede Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesine dair adımlar da masadaydı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar’ın başkanlık ettiği Türk heyeti dün Moskova’ya ulaştı.

DÖNÜŞ DE MASADA!

Ankara, Suriye’nin toprak bütünlüğünü vurgulayarak, terörle mücadelede işbirliğinin artırılmasını masaya taşıyacak. Suriye Anayasa Komitesi görüşmelerinin devam ettirilmesi için çaba gösteren Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğünü teyit ediyor. Diğer taraftan Ankara, Suriyeli sığınmacıların gönüllü ve onurlu dönüşlerinin kolaylaştırılması konusunu açacak. Ankara, rejimle temaslarına ilişkin Suriye muhalefetini bilgilendiriyor. Türkiye, garantörü olarak muhaliflerin haklarının hilafına hareket etmeyeceğini dile getiriyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu