GenelKıbrısManşet

Döve döve öldürdüler

DEVRİM DEMİR

Eğlence mekânında çıkan kavga cinayete dönüştü, hunharca işlenen cinayette 29 yaşındaki Hüseyin Mavideniz, güvenlik görevlilerinin dayak kurbanı oldu

TARTIŞMA CİNAYETLE SONUÇLANDI

Ülke İskele ‘de bir eğlence mekânında meydana gelen cinayetle sarsıldı. Dün sabahın ilk ışıklarında güvenlik görevlisi Mehmet Yazıcı ile mekânda müşteri olarak bulunan Hüseyin Mavideniz arasında yaşanan tartışma eğlence mekânı önünde de devam etti. Tartışma kavgaya dönüşünce zanlı Yazıcı, Mavideniz’in başına yumruk atarak olay yerinde hayatını kaybetmesine neden olurken, Doğu Alçıner isimli şahsın da Yazıcı’nın yumruğu ile bir anda yere yığılan Hüseyin Mavideniz’in yüzüne tekme attığı ortaya çıktı. Eğlence mekanına çağrılan ambulansla Mağusa Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Hüseyin Mavideniz’e yapılan ilk müdahalede olay yerinde yaşamını kaybettiği tespit edildi.

OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ

Gazetemizin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiliye göre, eğlence mekanına müşteri olarak giren Mavideniz’in güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarılmak istemesi ile tartışma yaşandı. Güvenlik görevlisi Mehmet Yazıcı ve eğlence mekanı personeli Doğu Alçıner tarafından vahşice darp edilen Hüseyin Mavideniz’in olay yerinde yaşamını kaybettiği öğrenildi. Başına ağır darbe alan Mavideniz, aldığı yaralara dayanamayarak olay yerinde hayatını kaybetti. Otopsi yapılmak üzere dün sabah Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Morguna kaldırılan Mavideniz’in yakınları da morga koştu. Polis Mağusa Hastanesi’nde benzer olayların yaşanmaması için morg önünde ve içinde geniş güvenlik önlemi aldı.

AİLE HASTANEYE BALYOZLARLA SALDIRDI

Cinayetin duyulması ile Mağusa Devlet Hastanesi’ne koşan aile yakınları sinir krizi geçirdi. Aileye müdahale etmek isteyen hastane güvenliği, aile yakınları tarafından darp edilirken, Mağusa Devlet Hastanesi Acil Servis kapısı ve girişinde sandalyeler havada uçtu, camlar balyozlarla tuzla buz oldu. Hastanenin ‘Acil’ girişinde yaşanan korku dolu anlar nedeniyle hastanede bulunan bazı vatandaşların paniğe kapılarak olay yerinden kaçtığı öğrenildi. GIYNIK Gazetesi’nin hastane personelinden elde ettiği bilgilerde, kayıt işlemi gören iki bilgisayar da savrulan sandalyelerden hasar gördü. Kamera görüntülerini mercek altına alan polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

OLAY GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Hüseyin Mavideniz’in öldürülmesine ilişkin; zanlı Mehmet Yazıcı ve ilerleyen saatlerde Doğu Alçıner tespit edilerek tutuklandı. Polis dün gün boyu eğlence mekânında inceleme yaptı, görüntüleri inceledi, görgü tanıklarından ifade aldı ve olay yeri bölgesinden içeriye kimsenin girişine izin verilmedi. Dün saat 03.00 sıralarında Yazıcı ile Mavideniz arasında başlayan tartışma mekânın birkaç kamera görüntüsünde tespit edilirken, kavganın eğlence mekânı önünde de sürdüğü tespit edildi. ‘Taammüden Adam Öldürme’ suçlamasından methaldar olan iki zanlının yanı sıra meseleyle bağlantısı bulunduğu tespit edilerek tutuklanan toplamda 12 zanlının bugün geniş güvenlik önlemleri altında İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu