EkonomiKıbrısManşetSürmanşetTürkiye

Döviz kurları düşüş eğilimini sürdürüyor

Türk Lirası sabah saatlerinde dünkü kapanış seviyelerinde seyrederken, öğleye doğru hafif yükseliş eğilimine geçti. Saat 11.00 itibarıyla KKTC piyasasında dolar 7.46, Euro 9.13, sterlinde 10.07 seviyesinde satılıyordu

GIYNIK ÖZEL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) geçen haftaki faiz kararının ardından döviz kurlarında görülen düşüş eğilimi bugün de sürüyor.

Türkiye piyasasında dolar/TL ve Euro/TL saat 10.00’dan sonra aşağıya doğru hareketlenirken, Brexit anlaşmasıyla güçlenen sterlin dünkü seviyesinde dalgalanıyor.

KKTC piyasasında ise kurlar dünkü seviyelerinin hafif üzerinde ancak, kurlarda düşüş eğiliminin sürmesi halinde öğle saatlerinden sonra bunun iç piyasaya da yansıması bekleniyor.

Bu arada analistler, TL’nin Londra swap piyasasında gecelik faizin dün ve bugün yabancı yatırımcı için cazip olarak kabul edilmeyen “eksi %3.5” seviyesine kadar gerilemesinin sorun yaratmasından endişe ediyor. Analistler, yabancıların TL’de kalmasının cazip gelebilmesi ve TL’nin gerçek faizinin oluşabilmesi için swap sınırlamalarının bir kez daha gevşetilmesi beklentisinde.

DOLAR VE EURO’DAKİ DÜŞÜŞ

Dış piyasalarda haftaya düşüşle başlayan Dolar/TL ile Euro/TL kuru, dün düşük hacimli işlemlerde 7.41’li seviyelere kadar çekilmesinin ardından bugün sabah saatlerinde sakin bir seyir izlerken, öğleye doğru yönünü aşağıya çevirdi.

Türkiye piyasasında saat 11.00 sıralarında dolar/TL günlük %0.40 düşüşle 7.4106, Euro/TL %0.20 düşüşle 9.0739 ve sterlin/TL de %.0.01 artışla 10.0131 seviyesinde işlem görüyordu.

KKTC serbest döviz piyasasında da aynı dakikalarda dolar 7.46 TL’den, Euro 9.13 TL’den ve sterlin de 10.07 TL’den alıcı buluyordu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu