GenelKıbrısManşetSiyaset

DP Aralık sonrası erken seçime sıcak bakıyor

UBP- DP görüşmesi sona erdi.  Görüşmeler sonrasında açıklamalarda bulunan parti genel başkanları  erken seçim yapılması konusunda görüş birliğinde olduklarına vurgu yaptı.

UBP- DP görüşmesi sona erdi.  Görüşmeler sonrasında açıklamalarda bulunan parti genel başkanları  erken seçim yapılması konusunda görüş birliğinde olduklarına vurgu yaptı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, “Ekiplerimiz ile birlikte nelerin nasıl yapılacağına yönelik bir takım görüşmeler gerçekleştirirdik. 9 Ocak diye konuştuğumuz erken seçime de sıcak baktığımızı, Aralık sonrası yine Ocak ayındaki herhangi bir tarihe de sıcak baktığımızı ifade ettik. Meclisteki çoğunluğu sağlayamamamız ve o çoğunluğu sağlamak üzere yapmış olduğumuz çalışmaları sonrasında oy birliği ile geçen yasaların oy birliği ile oylanması nisabın sağlanmaması nedeniyle söz konusu olmadı. Bu yasaların gözden geçirilmesi ve mecliste oluşacak yeni kabine nasıl isterse olsun el birliği ile bu yasaları onaylamamız bütün halkın beklenti içinde olduğu yasalar tamamen bu konuda görüşlerimiz oldu” diyerek  erken seçime sıcak baktıklarını ifade edip tekrar Sucuoğlu’na görevinin hayırlı olmasını diledi.

DP olarak elini taşın altına koymaktan çekinmeyeceğine de vurgu yapan Ataoğlu, “Her zaman olduğu gibi aynı duruşta olduğumuzu açıkca ifade edebilirim. Sayın Genel Başkan’ın almış olduğu görevi ve ortaya koyacağı duruş ne ise onun sonrasında DP ile ile gili herhangi bir gelişme olursa önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelip tartışır ülkemiz adına elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz” dedi.

UBP Genel Baş kanı Faiz Sucuoğlu ise DP ile görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada  “Bu iki aylık süreçte kurulacak yeni seçim hükümetini bekleyen yasaların mecliste değerlendirilmesi ve geçmesi konusunda görüşlerimizi sunduk.  Bu süre içerisinde teknik anlamda bir sıkıntı yoksa zamanlama açısından da bir problem yaşanmayacaksa seçimden sonra kurulacak hükümetin sırtındaki en ağır yüklerden bir tanesi sonuçlandırmak anlamında bütçe çalışmaları içinde çaba ortaya koyacağız. Genel anlamda değerlendirmelerimiz olumlu” mesajını verdi.

Ülkenin 4 aylık bir seçim yasakları dönemini kaldırmakta güçlük çekeceğini de kaydeden Sucuoğlu, “Yarın belki bir kısa görüşme daha yapılır ve hafta sonuna kadar hedeflediğimiz erken seçim hükümetine kavuşuruz.  Ülkenin bu hali şu anki durumu da kaldırmıyor. Bizim erken seçim kararı almamızın en büyük sebebi bu. Meclis miadını doldurdu bu bir gereklilik. Erken seçimden sonra yerel seçim startı verilecek ama dört aylık bir seçim yasağını ülke kaldırır mı o ayrıca tartışılması gereken bir konudur belki farklı açılımlar olabilir yerel yönetimlerle de görüşmemiz gerekir” dedi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu