KıbrısManşetSiyaset

DP fokur fokur kaynıyor

GIYNIK Gazetesi'nin Demokrat Parti içerisindeki güvenilir kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Koral Çağman'ın istifa kararının kesin olduğu fakat yine de Pazartesi gününe kadar bekleneceği öğrenilirken, Çağman'ın istifasından boşalan Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı görevi için Bakanlık müsteşarı Çelebi Ilık ve DP Genel Sekreteri Afet Özcafer'in ardından DP Genel Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı'nın ismi de gündeme geldi


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman’ın bakanlık görevinden istifasıyla birlikte Demokrat Parti cadı kazanı gibi fokur fokur kaynamaya başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine kimin getirileceğiyle ilgili tartışmalar parti içinde gerginliğe neden oldu. Bir çok parti üyesinin istemedikleri bir kişinin bakan olması halinde partiden istifa edecekleri tehdidinde bulundukları da iddia edildi.

Bakanlık görevi için 3 isim ön plana çıkarken, özellikle DP içerisinde Serdar Denktaş kanadı ile Fikri Ataoğlu kanadı arasındaki gerilim bakan seçimine de yansıdı. Denktaş ve Ataoğlu arasında hiç bir müzakere olmadığı, ikilinin aracılar aracığıyla iletişim kurduğu da gelen bilgiler arasında.

GIYNIK Gazetesi’nin Demokrat Parti içerisindeki güvenilir kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Koral Çağman’ın istifa kararının kesin olduğu fakat yine de Pazartesi gününe kadar bekleneceği öğrenilirken, Çağman’ın istifasından boşalan Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı görevi için Bakanlık müsteşarı Çelebi Ilık ve DP Genel Sekreteri Afet Özcafer’in ardından DP Genel Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı’nın ismi de gündeme geldi.

Parti tabanının, uzun yıllar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda görev yapan Tözün Tunalı’yı bakan olarak görmek istedikleri yönünde baskı yaptıkları da öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu