GenelKıbrısManşetSiyaset

DP ile YDP, HP’yi oyunun dışına mı itti?

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ile YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın bugün gerçekleştirdiği ve uzun saatler süren toplantıdan bir ittifak durumunun ortaya çıktığı gündeme geldi.

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ile YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın bugün gerçekleştirdiği ve uzun saatler süren toplantıdan bir ittifak durumunun ortaya çıktığı gündeme geldi.

SİYASİ KULİSLERDE ÇEŞİTLİ İDDİALAR GÜNDEMDE

23 Ocak Erken Genel Seçimlerinin ardından, siyasi kulislerde günlerdir devam eden farklı hükümet senaryolarına ilişkin tartışmalar, UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan hükümet kurma görevini almasıyla birlikte daha da alevlendi. Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ile Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın bugün baş başa gerçekleştirilen ve uzun saatler süren toplantıda bir araya gelmesi, siyasi kulislerde kulaktan kulağa yayıldı.

‘DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜNDÜR’

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu ile Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı arasında, özellikle UBP kurultayı döneminde yaşanan gerilim ve Arıklı’nın Sucuoğlu’na yönelik söylemleri ve suçlamaları nedeniyle, seçimlerin ardından YDP’nin koalisyon hükümetinde yer alma ihtimaline kimse şans vermiyordu. Fakat özellikle geçmişte ‘Faiz Sucuoğlu ile kimyamız uyuşmuyor’ diyen Erhan Arıklı’nın ‘dün dündür, bugün bugündür’ mantığıyla hareket ederek hükümete girme konusunda oldukça hevesli olması ve Sucuoğlu’na bu yönde mesajlar göndermesi de şaşkınlık yarattı.

YARIN İLK GÖRÜŞME YDP İLE

Özellikle Demokrat Parti ile Halkın Partisi’nin birbirini istemeyen tavrı ve Halkın Partisi’nin bazı noktalardaki uzlaşmaz tutumunun Yeniden Doğuş Partisi’nin oyuna dâhil olmasına neden olduğu iddia edildi. DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ile YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın gerçekleştirdiği ve uzun saatler süren toplantıdan bir ittifak durumunun ortaya çıktığı gündeme geldi. Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun ‘UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti’nin kurulması için ikna edilmesi yönünde iki parti genel başkanının anlaşmaya vardığı da iddia edilirken, Sucuoğlu’nun bu konudaki tavrı ise merak konusu oldu. Özellikle bugün ortaya atılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın UBP-DP-YDP koalisyon hükümetini desteklediği yönündeki iddialar, yarın Sucuoğlu’nun öncelikle ilk olarak YDP ve ardından DP ile görüşecek olması da bu ihtimalleri güçlendiriyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu