KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Dr. Akansoy: Herkes önce kendi cemaziyelevveline baksın!

"Pandeminin en hassas dönemindeyiz. Bu dönemde sağlık gemisinin kaptanını değiştirmek doğru değildir" diyen Akansoy, "Bu nedenle herkes önce kendi 'CEMAZİYELEVVELİNE' baksın" dedi

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Klinik Şefi Dr. Mustafa Akansoy, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin görevden alınacağı konusunun gündeme gelmesi üzerine konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, fıkralı göndermede bulundu. “Pandeminin en hassas dönemindeyiz. Bu dönemde sağlık gemisinin kaptanını değiştirmek doğru değildir” diyen Akansoy, “Bu nedenle herkes önce kendi ‘CEMAZİYELEVVELİNE’ baksın” dedi.

“Dr. Ali Pilli’nin pandemi süresince toplum için yaptıklarını belki de son 30 yılda hiçbir siyasetçimiz yapmamıştır” diyen Akansoy, “11 aydır beraber çalışıyoruz. Her zaman aynı fikirde değiliz. Fakat Dr. Ali Pilli’nin bizlere sağladığı en önemli olanak serbest ve hür bir şekilde düşüncelerimizi söylemektir” diyerek, “Keşke diğer bakanlıklarda da üst kurul gibi yol gösterici kurullar olsa” şeklinde konuştu.

ÖNCE BİR FIKRA: CEMAZİYELEVVELİNİ BİLMEK

Osmanlı zamanında memurlar evrakları çuvalların içeriside arşive kaldırırlar ve çuvalın üzerine kırmızı yazı ile tarih ve ayın adı yazılırmış. Memuriyete yeni başlayan uyanık kişi arada bir evrakları başka ayın çuvalına boşaltır, çuvalı çalarmış. Bu adamın hatalarını gören, onu iyi niyetle ikaz eden dürüst ve namuslu memurları ciddiye almazmış. Birgün bizim uyanık memuru bu dürüst kişilerden biri hamamda görmüş. Uyanık memurun çuvalları niye çaldığını anlamış. Uyanık memur bu çuvallardan don ve atlet diktirirmiş. Hatta giydiği donun arkasında ‘cemaziyelevvel ayı’ kırmızı yazı ile yazıyormuş. Gel zaman git zaman bizim uyanık memur dişe dokunur iş yapmadan bin türlü yalakalıkla genç yaşta daireye müdür olmuş. Ama ne müdür. Kendisine iyi niyetle yaklaşan bütün büyüklerinin hayatını cehenneme çevirmiş. En sonunda kıdemli memurlardan biri dayanamamış. ‘ Beni konuşturma, haddini bil. Ben senin ‘CEMAZİYELEVVELİ’Nİ bilirim.’ demiş.

“DR. ALİ PİLLİ’Yİ VATANDAŞLIKTAN DA ATALIM”

Bir insanı seversiniz veya sevmezsiniz. Fikirlerine katılırsınız veya katılmazsınız. Ama insan olarak saygı duymak zorundasınız. Hataları, eksikleri olabilir, ama Dr. Ali Pilli’nin pandemi süresince toplum için yaptıklarını belki de son 30 yılda hiçbir siyasetçimiz yapmamıştır.

11 aydır beraber çalışıyoruz. Her zaman aynı fikirde değiliz. Fakat Dr. Ali Pilli’nin bizlere sağladığı en önemli olanak serbest ve hür bir şekilde düşüncelerimizi söylemektir. Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu gibi bir kurul ile çalışmak bizim siyasi tarihimizde ilk kez oluyor. Yani bir bakan kendi kafasına göre hareket edemez. Onun önüne önerilerle gelen bir kurul vardır. Keşke diğer bakanlıklarda da üst kurul gibi yol gösterici kurullar olsa.

Pandeminin en hassas dönemindeyiz. Bu dönemde sağlık gemisinin kaptanını değiştirmek doğru değildir.
Bu nedenle herkes önce kendi ‘CEMAZİYEL EVVELİNE’ baksın.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu