KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Dr. Akansoy’dan imalı gönderme! “Matematik ve mantık”

"Matematiksel olarak pek çok şey söyleyebilirsiniz, lakin üst kurul ise bu işin mantığıdır" diyen Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Üyesi Dr. Mustafa Akansoy, yeni vaka sayılarının düşmesine aldanıp açılıma gitmek için aceleci olunmaması gerektiğini imalı bir şekilde anlattı

COVID-19 salgınına yönelik tedbirler 22 Şubat Pazartesi günü sona eriyor. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Üyesi Dr. Mustafa Akansoy, yeni vaka sayılarının düşmesine aldanıp açılıma gitmek için aceleci olunmaması gerektiğini imalı bir şekilde anlattı. “Bir işçi bir evi 1000 saatte inşa ederse 1000 işçi kaç saatte inşa eder? Matematik bu soruya 1 saatte inşa eder diye cevap verir” diyen Akansoy, “Nerede ki betonun kuruması, kolonların hazırlığı bu iş bir saatten çok daha fazla zaman alır. Burada mantık devreye girer. Mantığınızı kullanarak mimar mühendis olmasanız da soruya cevaben 1 saat demezsiniz” diyerek, matematiksel olarak pek çok şey söyleyense de üst komitenin bu işin mantığı olduğunu vurguladı.

Hükümet ile Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi yine karşı karşıya geldi. Başbakan Ersan Saner, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Üst Komite’nin yeniden kapanma yönünde bir yaklaşımı olması halinde tavrının farklı olacağını dile getirerek, kademeli açılıma sıcak baktığını ifade etmişti.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Üyesi Dr. Mustafa Akansoy’un açıklaması şu şekilde:

“Bir işçi bir evi 1000 saatte inşa ederse 1000 işçi kaç saatte inşa eder? Matematik bu soruya 1 saatte inşa eder diye cevap verir. Nerede ki betonun kuruması, kolonların hazırlığı bu iş bir saatten çok daha fazla zaman alır. Burada mantık devreye girer. Mantığınızı kullanarak mimar mühendis olmasanız da soruya cevaben 1 saat demezsiniz.

Matematik hayatın her yerindedir, ama mantıkla desteklenmezse sonuç komik olur veya hayal kırıklığı olur.

Matematiksel olarak pek çok şey söyleyebilirsiniz, lakin üst kurul ise bu işin mantığıdır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu