ManşetSağlıkSiyaset

Dr. Ali Pilli: Başbakan mı yoksa Sağlık Bakanı mı önce ona karar versin!

“Görevden almaları yetmedi, hala daha halkın gözünde beni itibarsızlaştırmak için karalama kampanyası yürütüyorlar” diyen Pilli, “Başbakan çıksın ve işe gitmediğini iddia ettikleri 130 kişinin kimler olduğunu tek tek açıklasın. Onlar açıklamazlarsa ben tek tek 270 personelin nerede çalıştığını isim isim açıklarım” diyerek tepkisini dile getirdi

Sağlık Eski Bakanı, UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ali Pilli, Covid-19 pandemisiyle etkin mücadele için, mevsimlik işçi statüsünde istihdam edilen 270 sağlık çalışanıyla ilgili iddialara sert şekilde yanıt verdi. “Görevden almaları yetmedi, hala daha halkın gözünde beni itibarsızlaştırmak için karalama kampanyası yürütüyorlar” diyen Pilli, “Başbakan çıksın ve işe gitmediğini iddia ettikleri 130 kişinin kimler olduğunu tek tek açıklasın. Onlar açıklamazlarsa ben tek tek 270 personelin nerede çalıştığını isim isim açıklarım” diyerek tepkisini dile getirdi.

“BU ÇOCUKLAR HEP ÖN SAFLARDA GÖREV YAPTI”

Söz konusu 270 personelin, pandemiyle mücadelede görevlendirilmek üzere Ersin Tatar hükümeti döneminde, Bakanlar Kurulu kararıyla mevsimlik işçi statüsünde istihdam edildiklerini kaydeden Ali Pilli, “270 personelin büyük bir bölümünü hemşireler oluşturuyordu. Hemşirelerin yanı sıra, sekreter, şoför, yazıcı, röntgenci gibi görevliler de bulunuyordu” dedi. 270 personelin istihdam edildiği dönemde henüz Acil Durum Hastanesi’nin faaliyette olmadığının altını çizen Pilli, “Bu çocuklar pandemiyle mücadelede ön saflarda hizmet verdiler, yeri geldi mesai saati gözetmeden 8 değil 12 saat boyunca çalıştılar. Bu çocukları ödüllendireceğimiz yerde maalesef bugün mesnetsizce karalama kampanyalarına malzeme ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ALGI OPERASYONLARINI ERSAN SANER YÜRÜTÜYOR”

Başbakan Ersan Saner’in Sağlık Bakanı gibi konuşmaya başladığını savunan Pilli, “Ersan bey Sağlık Bakanı mı yoksa Başbakan mı? Sağlık Bakanı’nın yerine de kendisi konuşuyor. Piyonlarını kullanarak beni itibarsızlaştırmaya çalıştığı gibi şimdi de yine aynı yöntemle 270 personelin üzerine gidiyor. Algı operasyonlarıyla beni görevden alması yetmedi. Açık açık söylüyorum, beni itibarsızlaştırmak için yürütülen operasyon, bizzat Başbakan Ersan Saner tarafından organize ediliyordu. Şimdi de amaç bu çocukları küçük düşürüp işten atarak kendisine yandaş olan ve menfaat sağlayacağı kişileri istihdam etmek” iddiasında bulundu.

“130 KİŞİNİN ADINI TEK TEK AÇIKLASINLAR”

“Acil Durum Hastanesi’nin Başhekimini de Başbakan Saner bu şekilde konuşturuyor. Acil Durum Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Uçaner, neye dayanarak 130 personelin işe gelmediğini iddia ediyor ve 130 kişiyi işten atacağını söylüyor. 130 kişi gerçekten çalışmıyorsa, ben Sağlık Eski Bakanı Dr. Ali Pilli olarak hodri meydan diyorum. Elimde bütün kayıtlar var ve kimlerin nerede çalıştığını ben biliyorum. Çıksınlar ve 130 kişinin isimlerini açıklasınlar. Ortaya farazi iddialar atarak, birilerini zan altında bırakmak ayıptır ve günahtır” diyen Pilli, “Eğer çalışmayan 130 kişinin kimler olduğunu açıklamazlarsa başlarında değil gölge cellat gibi duracağım” diyerek uyarıda bulundu.

“GÖKTEN ZEMBİLLE İNEN BAŞBAKAN”

“Çalışmıyor diye bahsettikleri kişiler, sınır kapılarında, havalimanında, deniz limanlarında, karantina otellerinde, pozitif vakaların tutulduğu merkezlerde, PCR test merkezlerinde, vakaların hastaneye transferlerinde, aşılama faaliyetlerinde çalışanlardır” diyen Pilli, “Acil Durum Hastanesi benim döneminde faaliyete geçti. Günde 80 yeni vaka çıkarken, Acil Durum Hastanesi, Ayaktan Tanı Merkezi ve Nöroloji Servisi’nde aynı anda hastalar tedavi görürken yine bu çocuklar görevdeydi” diyerek, “Gökten zembille inen Başbakan Ersan Saner’in kendisi gibi gökten zembille göreve getirdiği kişiler hiçbir şey bilmeden konuşuyorlar” sözleriyle sert şekilde tepki gösterdi.

“ARTIK SESSİZ KALMAYACAĞIM”

“Kendileri göreve geldikleri 1 ay içerisinde torpil yapıp, bazı torpillileri farklı yerlere gönderdilerse bilemem” diyen Pilli, “Artık bu tür karalama kampanyalarına karşı sessiz kalmayacağım. Herkes gerçekleri bilecek. Aybaşı geldiğinde 270 kişi gidip imza atacak ve maaşlarını alacaklar. Eğer 130 kişi çalışmıyorsa bunları ödemesinler ama çıkıp isimlerini de kamuoyuna açıklasınlar. Hadi hodri meydan” diyerek, “Siz Başbakan olarak bu kişilerin nerede olduklarını, nerede görev yaptıklarını bilmiyorsanız kendinizi sorgulayın. Başbakan zaten artık Sağlık Bakanı gibi davranıyor. Herkes karıştırıyor, Ersan Saner Başbakan mı yoksa Sağlık Bakanı mı” sözleriyle eleştirilerini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu