GenelKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Dr. Bozkurt: Kurumsal bir yapıda olsak bu kadar sorun yaşamazdık

“Okyanusu geçtik, dereyi geçerken boğulmayalım” diyen Sağlık eski Bakanlarından Dr. Gülsen Bozkurt, "Tam kurumsallaşmış kurumları olan bir ülkede olsaydık, bir bakan değiştiğinde bu kadar sorun yaşanmazdı" dedi ve hükümetlerin gündeminde sağlığın hiçbir zaman önde olmadığını ifade etti

“Okyanusu geçtik, dereyi geçerken boğulmayalım” diyen Sağlık eski Bakanlarından Dr. Gülsen Bozkurt, “Tam kurumsallaşmış kurumları olan bir ülkede olsaydık, bir bakan değiştiğinde bu kadar sorun yaşanmazdı” dedi ve hükümetlerin gündeminde sağlığın hiçbir zaman önde olmadığını ifade etti.

“Beni en çok kaygılandıran Sağlık Bakanının giderken kadrolarının da değişmesi oldu” diyen Bozkurt “Ülkemiz açısından siyasetin her kadroya sirayet ettiği mevcut kadrolar, 1 yıldan fazla bu işi yürütüp planladı. Yeni gelenler tekrar sil baştan süreci ele alacak. Sağlık Bakanı’nın şu an gitmesi hiç iyi olmadı. Yeni bakan umarım konuyu ciddiye alır ve Tabipler Birliği ile iş birliği içerisinde olur” ifadelerinin kullanarak Sağlık Bakanlığı değişimini hakkında tedirgin olduğunu aktardı.

Geçmişte yapılan hatalar, Ocak’ta kapanmalıydık – açılmalıydık konuları, genç insanları kaybetmemizin yaşanmaması gerektiğinin altını çizerek kapanma ile vakalarda azalma olduğunu ancak bir sıfırlanma yaşamanın henüz yaşanmadığını kaydetti. Bozkurt, önceliğin üniversitelere verildiğini ifade ederek gelecek öğrencilerin karantinalara devam edilmesi gerektiğini ve Şubat’ın son haftası ile Mart’ta da ciddi bir karantina sürecine devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bozkurt, “Piyasada en yaygın olan Sinovac aşısı ve Biotech aşıları ve son dönemde Oxford aşıları var ve 3’nünde antikor seviyesini yükselttiğini görüyoruz” diyerek “Hangi aşı bulunursa o yapılmalıdır” dedi.

3. bir dalgaya hazır olabilecek miyiz sorusuna cevap veren Bozkurt, “Sağlık Bakanlığı’nın bu süreçte ciddi bir planlama ile çalışmalı randevu usulü ile aşılanma yapılmalı kuyruklar oluşturulmamalı. Kalabalıklara girilmez ve kurallara uyulursa Mart ayında mutasyona uğramış virüs olduğunu biliyoruz ve bunun için adımlarımızı dikkatli atmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu