Genel

Dr. Dizdarlı: Eviniz kalenizdir

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Eski Başhekimi Bülent Dizdarlı sosyal medya hesabı üzerinden uyarılarda bulundu

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Eski Başhekimi Bülent Dizdarlı sosyal medya hesabı üzerinden uyarılarda bulundu. Ülkemizde ilk doz aşılanların yapılmasının ardından aşı olanların koronavirüsten korunup korunmayacağına dair bilgi eksikliklerinin olduğuna dikkat çeken Dr. Burhan Nalbantoğlu Eski Başhekimi Bülent Dizdarlı, aşılanmanın korunma kalkanı olmadığını belirterek ‘Aşılanmak sizi hemen Covid-19’dan korumaz’ dedi ve ‘Eviniz kalenizdir, kalenizde kalınız en iyi şekilde korununuz’ dedi.

İlk dozdan bağılıklığın sağlanmadığını kaydeden Dizdarlı, “İkinci dozdan sonra da istenilen antikor seviyesine ulaşmak için 15-20 günlük bir sürenin geçmiş olması gerektiğini göstermiştir. Kaldı ki aşı tek başına sizi koruyamayabilir. O zaman maske , mesafe temizlik ve aşı ile korunmaya devam” dedi.

Dizdarlı’nın sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

“UYARI VE BİLGİ NOTU

“Çok kişi soruyor. Bu nedenle bilgi verme ihtiyacı duydum.

Öncelikle vurgunlayım : Eviniz, kalenizdir. Kalenizde kalınız en iyi şekilde kendinizi koruyunuz.

Aşılanmak sizi, hemen  covid-19 dan korumaz.

Unutmayınız ki bu güne kadar yapılan çalışmalar, ilk dozdan sonra beklenen bağışıklığın sağlanmadığını, ikinci dozdan sonra da istenilen antikor seviyesine ulaşmak için 15-20 günlük bir sürenin geçmiş olması gerektiğini göstermiştir.

Kaldı ki aşı tek başına sizi koruyamayabilir.

O zaman: Maske , mesafe temizlik + AŞI ile korunmaya devam.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu