KıbrısManşet

Dr. Erden Aşardağ: “Günlük test sayısı 15 bine çıkarılmalı”

İç Hastalıkları uzmanı Dr. Erden Aşardağ, günlük test sayısının 15 bine çıkarılması gerektiğini belirterek, antijen testleriyle yaygın tarama yapılmasının önemini işaret etti.

İç Hastalıkları uzmanı Dr. Erden Aşardağ, Kıbrıs Genç TV’de Mustafa Alkan’ın sunduğu ‘Er Meydanı’ adlı programa, video konferans yöntemiyle konuk oldu.

 

“GÜNLÜK TEST SAYISI 15 BİNE ÇIKARILMALI”

Koronavirüs testlerinin artırılması gerektiğini belirten Aşardağ, günlük test sayısının 15 binlere çıkarılması yönünde çağrı yaptı.

En büyük sıkıntının PCR testlerinin pahalı olması olduğunu aktaran Aşardağ, alternatiflerin aranması gerektiğini, hızlı antijen testlerinin yapılması gerektiğiniü bu testlerin de güvenilir olduğunu ve hızlı sonuç verdiğini kaydetti.

“ANTİJEN TESTLERİYLE YAYGIN TARAMA YAPILMALI”

Yoğun tarama yapılmasının önemini vurgulayan Aşardağ, “Antijen testleriyle yaygın taramayı gerçekleştirebilirsek önümüz açıktır. Nüfuzu az bir ada ülkesiyiz, bunu değerlendirmeliyiz. Yeterki organizasyon olsun” dedi.

Sokağa çıkma yasağının uzatılması gerektiğini savunan Aşardağ, erken açılıma gidilirse yine aynı şeylerin konuşulacağını söyledi. Koronavirüsün kuluçka süresini hatırlatan Aşardağ, vakalardaki artışın önüne geçebilmek için yasağın uzatılması gerektiğini belirtti.

“SIRASI GELEN AŞI OLSUN, İSİMLERE TAKILMASIN”

Aşı konusuna da değinen Aşardağ, herkesin sırası geldiğinde aşı olması gerektiğinin altını çizdi. Aşıların markalarına takılmamak gerektiğini söyleyen Aşardağ, Hangi aşı sıradaysa onu olmak gerek. Ben Sinovac aşısı oldum. Anne babam da öyle. Eğer sırada BionTech aşısı olsaydo onu da olurdum. İsme takılmamak lazımdır” diye konuştu.

Aşardağ sözlerini ‘birlik olursak bu Koronavirüsü atlatırız, bizi güzel günler bekliyor’ diyerek sonlandırdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu