KıbrısManşetSağlık

Dr. Gürkut: Sağlık çalışanlarına çok yük bindiriliyor

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut bir haber sitesinde çıkan “Kovid-19 hastasıyla ilgilenilmedi” iddialarını eleştirdi

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut bir haber sitesinde çıkan “Kovid-19 hastasıyla ilgilenilmedi” iddialarını eleştirdi

“HASTALAR GELDİKÇE YENİ BÖLÜMLER AÇIP HİZMET VERİYORUZ”

Dr. Gürkut, sağlık alanındaki personel eksikliğinin, Kovid-19 vakalarının artmasıyla iyice belirgin hale geldiğini söyledi.

Vakaların artışına göre yeni açılan Acil Durum Hastanesi‘nde yeni bölümlerin açılıp hizmete devam edildiğini belirten Dr. Gürkut, günde 50-60 kişinin pandemi merkezine başvurduğunu kaydetti.

“DOKTORLARIN AYNI ANDA 5 AYRI YERDE OLMASI GEREKİYOR”

Hastaların işlemlerinin teker teker yapıldığını ve bunun 2 nöbetçi hekim tarafından yürütüldüğünü ifade eden, Dr.Gürkut, doktorların pandemi merkezi dışında, diğer servislerde de görevlerini yürütmeye çalıştıklarını hatırlattı.

Dr. Gürkut, “Nöbette 1 Göğüs Hastalıkları Uzmanı 1 de Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı var. Bu doktorlarımızın 5 ayrı yerde olması gerekiyor. Örneğin; acile bir hasta geliyor, ona bakmaları gerekiyor, aynı zamanda yoğun bakımda yatan hastaları da kontrol ediyorlar ve topluca gelen hastaların da işlemleri bitene kadar alakadar oluyorlar” dedi.

“AYLAR ÖNCESİNDEN SÖYLEDİK”

Hastaların sıralarını beklemesinin normal olduğunu belirten Dr. Gürkut, PCR sonuçlarının grup grup çıktığını ve 2 hekimin teker teker değerlendirme yaptığını kaydetti.

Dr. Gürkut, yetkililere aylar öncesinden sağlık çalışanı eksiği olduğunu ve bunun giderilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade ettiklerini söyledi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÇOK FAZLA YÜK BİNDİRİLİYOR”

Sağlıktaki personel eksikliğinden kaynaklanan ve organizasyonla alakalı sorunların, halihazırdaki sağlık çalışanlarıyla bir alakası olmadığını belirten Dr. Gürkut, sağlık çalışanlarına çok fazla yük bindirildiğini kaydetti.

“Bize bürokratik engeller sebebiyle istihdam yapılamadığını söylediler” diyen Dr. Gürkut, sağlıktaki bürokratik engellerin aşılması gerektiğini ve olağanüstü bir durumdan geçildiğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu