KıbrısManşetSağlık

Dr. Hasan Birtan: Sağlıkçılara yemek servisinin durdurulması kararı yasalar ve tüzük çerçevesinde alınmıştır

Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Yardımcısı Dr. Hasan Birtan, sağlık çalışanlarına yönelik yemek servisini durdurulması kararının tüzük ve yasalar çerçevesinde alındığını belirterek, "Bir doktor olarak bu kararın normal olduğunu söyleyebilirim. Pandemiden önce de yemek servisi yoktu" dedi

Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Yardımcısı Dr. Hasan Birtan, Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle; pandemiyle mücadele eden sağlık çalışanlarına yönelik ücretsiz yemek servislerinin durdurulması hakkında Kıbrıs Postası TV’de İrfan Batu’nun sunduğu Ana Haber’de açıklamalarda bulundu.

“SÖZ KONUSU KARAR NORMALDİR”

24 Mart 2021 tarihinden itibaren, pandemiyle mücadelede öngörülen ücretsiz yemek servisleri durdurulmasıyla ilgili Dr. Birtan, başhekim yardımcısı ve doktor olarak söz konusu kararın doğal olduğunu ifade etti.

Sağlık çalışanlarına yönelik yemek servisinin durdurulması kararının tüzük ve yasalar çerçevesinde yapıldığının altını çizen Birtan, pandemiden önce zaten yemek servisinin söz konusu olmadığını kaydetti.

“EK MESAİ ÜCRETİ ALAN KİŞİLERE YEMEK VERİLMİYOR”

Pandemi döneminde restoranların kapalı olması nedeniyle hükümetin böyle bir formül denediğini dile getiren Birtan, ek mesai alan kişilere yemek verilmediğini anımsattı.

Dr. Birtan, “Bizim gibi ek mesai yapan gümrükçüler, polisler, itfaiye çalışanları var… Onlar yemek almıyor” dedi.

“LEFKOŞA DEVLET HASTANESİ VİRÜSTEN ARINDIRILMIŞ VE İZOLE BİR ŞEKİLDE HİZMETE DEVAM EDİYOR”

Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki durumla ilgili de konuşan Birtan, Koronavirüs hastalarının Acil Durum Hastanesine taşınmasıyla birlikte, Nalbantoğlu’nun da Koronavirüsten arındırılmış ve izole bir şekilde, tüm servislerinin hizmet verdiğini kaydetti.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu