KıbrısManşetSiyaset

Dr. Küçük, o günlerden bu günleri görmüştü

Akay Cemal, 39’unu ölüm yıl dönümünde Küçük’ü ve onunla yaşadığı unutulmaz anılarını anlattığı röportajında, Dr Küçük'ün ne kadar ileri görüşlü ve öngörüsü yüksek bir lider olduğunu da bir kez daha gözler önüne serdi

Halkın Sesi gazetesinde Dr. Fazıl Küçük ile birlikte çalışan gazeteci- yazar Akay Cemal, 39’unu ölüm yıl dönümünde Küçük’ü ve onunla yaşadığı unutulmaz anılarını anlattığı röportajında, Dr Küçük’ün ne kadar ileri görüşlü ve öngörüsü yüksek bir lider olduğunu da bir kez daha gözler önüne serdi.

Ölümünün üzerinden 39 yıl geçen Dr. Küçük’ün son günlerinde KKTC’nin elektrik sorunu ve üreticilerin sorunlarını gündeme getirdiğini aktaran Akay Cemal’ın konuyla ilgili ifadeleri ise şu şekilde:

“KKTC’nin ilan edilmesinden önceki son gece Dr. Küçük toplantıya davet edildiğinde sadece bir soru sordu ki o hâlâ geçerlidir; ‘Elektrik sorununu hallettiniz mi?’ dedi. Öyle ileri görüşlü biriydi. ‘İlan edeceksiniz ama Rum size elektriği kestiğinde ne yapacaksınız?’ bunu sormuştu.”

Dr. Küçük’ün son günlerinde dahi hep kafasında Kıbrıs Türklerinin durumu olduğunu vurgulayan Akay Cemal, Dr. Küçük’ün köylüye çok önem verdiğini, çiftçinin durumunu sorduğunu anlattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu