KıbrısManşet

Dr. Zeki’den ebeveynlere yönelik açıklama

Çocuk Psikiyatrı Dr. Ayşe Zeki, çocukları sınavlara hazırlanan ebeveynlere yönelik açıklama yaptı

Çocuk Psikiyatrı Dr. Ayşe Zeki, çocukları sınavlara hazırlanan ebeveynlere yönelik açıklama yaptı.

Dr. Ayşe Zeki, ebeveynlere seslenerek, “Koleje Giriş Sınavı (KGS) ile ilgili yavrularınızın hazırlıkları devam ediyor ve ocak ayı sonunda ilk basamağı yapılacak” dedi.

“Çocukların aslında oyun vaktinden çalarak bu hazırlıkları yaptığınızı unutmadan bu yolda devam etmeyi unutmamanızı dilerim” diyen Zeki, bazı hususlarda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini bir çocuk psikiyatristi olarak şiddetle önerdi.

Ayşe Zeki, hassasiyetli davranılması gereken konuları şu maddelerle sıraladı:

“1. Bu sadece bir sınav, kazanılabilir de kaybedilebilir de, başarının yegane göstergesi değildir.

2. Çocuklar ve ebeveynler arasında bu sınavın ciddi anlamda rekabet duygusu yarattığını gözlemliyorum. Bu çocukların arkadaş ilişkilerini olumsuz olarak etkiliyor. Dostluk, arkadaşlık, dayanışma ve takım olabilme, birlikte iş yapıcılık ve üretken olabilme, farklılıkları tolere edebilmenin temelleri bu yaşlarda atılır. Bu ülkenin buna çok ihtiyacı var. Bunu zedelememeye ve oluşmasını desteklemeye dikkat edilmeli.

3. Hayatta bir yere ulaşabilmenin sadece bir yolu yoktur. Vazgeçmeden hedef koyduğumuza yürümek bizi esas başarıya götürür.

4. Sadece akademik başarı perspektifinden başarı değerlendirilmez. Başarı seçtiğiniz yol ve meslek ne olursa olsun onu severek ve adanmış olarak yapmaktan geçer.

5. Zorbaca rekabet yapıcı değil yıkıcıdır. Rekabetin ahlaklısı ve karşımızdakine saygı duyularak yapılanı makbüldür. Zira yıkıcı olan türü bir toplumu ilerletmez… Yerinde saydırır hatta geriye götürür.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu