GenelKıbrısManşet

Üstel: ” ‘Yeni açtığın merkezlerde doktor yok, biz gelelim de destek olalım’demediler; bu mu ülkenizi sevmek?”

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, Ada TV’de Günaydın Ada programına katılarak ülkedeki sağlık durumuna dair açıklamalarda bulundu.

Haluk Doğandor’a konuşan Üstel, birçok hekimin felaket tellallığı yapıp, insanları korkuya sürüklediğini söyledi. Ülkede pandemi konusunda gereken tüm tedbirlerin alınmış olduğuna vurgu yapan Üstel, günlük 300 vakada bile gereken önlemlerin alındığına ve halkı panik ortamına sürüklemenin hiçbir manası olmadığına değindi.

Muhalefetten ve  hükümetteki hekim vekillerden bile eleştiriler geldiğine vurgu yapan Sağlık Bakanı; “eleştireceklerine gelip hekim eksikliği olan bölgelerde halka destek verselerdi” dedi ve şöyle devam etti:

“Birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci aşacağız. Ama bazı kesimler sürekli felaket tellallığı yapıyor. Hep eleştiri. ‘Ülke kapanacak ve yoğun bakımdaki hastalar yer bulamayacak’ dediler. Bu mu ülkenizi sevmek? Korku vermek mi?  Ne katkı koydunuz Sağlık Bakanlığı’na? Bazı hekim olan muhalefette ve kendi içimizdeki milletvekilleri var. Zaman zaman bazı söylemlerde bulunuyorlar. Peki müracaat ettiler mi gönüllü olarak? ‘Bize görev ver, Sağlık Merkezlerimizde biz de çalışalım’ dediler mi? Oğuz Özyalçın’a ne kadar teşekkür etsem az, binayı dayadı döşedi bize verdi, Başarılı hekim Dr.Bülent Dizdarlı, emekli ama geldi bize destek oldu ne kadar teşekkür etsek azdır. Yine fuarda 2 doktor arkadaşımız. Hani diğerleri? Sayın Bakan yeni açtığın noktalarda doktor bulamıyorsun; destek olalım demediler. Yalnızca felaket tellallığı.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu