Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGenelManşetSağlık

DSÖ: Tanzanya’da Marburg virüsü nedeniyle 8 kişi öldü

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Tanzanya'da Marburg virüsü nedeniyle 8 kişinin öldüğünü duyurdu.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Tanzanya’da Marburg virüsü nedeniyle 8 kişinin öldüğünü duyurdu.

DSÖ’den yapılan açıklamada, Tanzanya’da ölümcül Marburg virüsünden 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, salgının ülke ve bölgede daha fazla yayılabileceği uyarısı yapıldı.

Tanzanya’nın Kagera Bölgesi’nde başlayan Marburg virüsü salgını hakkında üye ülkelerin bilgilendirildiği aktarılan açıklamada, 9 şüpheli vakanın da araştırıldığı bilgisi paylaşıldı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, gelecek günlerde vakaların artabileceği uyarısında bulundu.

Ghebreyesus, “Hastalık gözetimi geliştikçe önümüzdeki günlerde daha fazla vaka bekliyoruz. DSÖ, Tanzanya hükümetine ve etkilenen topluluklara tam yardımını sunmuştur.” ifadesini kullandı.

Tanzanya’ya komşu ülkelerin teyakkuzda ve potansiyel vakalara karşı hazırlıklı olması gerektiğine dikkati çeken Ghebreyesus, risk altında olan ülkelere, Tanzanya ile seyahat ve ticareti kısıtlamalarını önerdi.

– Marburg virüsünde ölüm oranı yüzde 88’e kadar çıkıyor

Ebola virüsüyle aynı aileden gelen Marburg virüsünün bulaştığı kişilerde ölüm oranı yüzde 88’lere kadar çıkabiliyor.

Yarasalardan insanlara bulaşan virüs, enfekte kişilere temas yoluyla yayılıyor.

Belirtiler arasında ateş, kas ağrıları, ishal, istifra ve bazı durumlarda aşırı kan kaybı görülüyor.

DSÖ, virüse karşı özel tedavi veya aşının bulunmadığını ancak bir dizi kan ürünü, ilaç ve bağışıklık tedavisinin geliştirildiğini açıklamıştı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu