GenelKıbrısManşet

Düğüm çözülmedi eylem sürüyor

Hayvan üreticilerinin, 20 Mayıs’ta başlattığı araçlı eylem bugün dördüncü gününde

Hayvan üreticilerinin, 20 Mayıs’ta başlattığı araçlı eylem bugün dördüncü gününde

Hükümetin UBP ve DP kanadı suskun kalırken, YDP kanadından Arıklı’ya kızan üreticiler bakanlığın kapısını söktü

Sendikalar dün kartlarını açtı ve “Cuma gününe kadar et ithalatının durdurulmazsa Pazartesi genel greve çıkılacağını” duyurdu

UZLAŞI ÇIKMADI

Hayvan üreticilerinin, hükümetin hayvancılık politikalarını protesto etmek için 20 Mayıs’ta başlattığı araçlı eylem bugün dördüncü gününe girdi. Et ithalatını, girdi maliyetlerindeki yükselişi, çiğ süt ve canlı hayvan fiyatını belirleme politikasını protesto için eylem kararı alan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’ne bazı sivil toplum örgütleri de destek veriyor. Başbakan Ünal Üstel dört gündür kapısında bekleyen üreticilerle dün görüşmezken, Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, önceki gece Maliye ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı’yla toplantı yaptıklarını ancak herhangi bir uzlaşıya varamadıklarını açıkladı.

GENEL GREV SİLAHI

Hükümetin izlediği tavır konusunda karşı harekete geçen üreticiler ve sendikacılar dün öğleden sonra gelişmeleri ele aldı. Düzenlenen toplantıya, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, eyleme destek veren Kasaplar Birliği, Çiftçiler Birliği, Türk-Sen, El-Sen, Hür-İş, Koop-Sen, KTAMS, BES, KTÖS ve Dev-İş ile katıldı. Toplantıda hükümetin aldığı ithal et kararını Cuma gününe iptal etmemesi halinde Pazartesi günü genel grev yapılması kararı alındı. Hayvan üreticilerinin eylemi ise devam edecek. Yapılan açıklamalarda özetle, “Bütün sendikalar hemfikirdir. Hükümet bu kararından geri dönüp, kavgayı bitirmez ise Pazartesi günü genel grev dahil, eylem hakkımızı kullanacağız” denildi.

YDP KANADI KIZDIRDI

Eylem konusunda hükümetin UBP ve DP kanadı sessizliği tercih ederken, YDP’den gelen açıklamalar üreticilerin büyük tepkisine neden oldu. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, önceki günkü açıklamalarında üreticileri karşısına alacak ifadeler kullandı. Arıklı, “3-5 milyonluk traktörleriyle eylem yapıp kapı söküyorlar” derken, bu ifadenin karşılığı çok sert oldu. Üreticiler dün ilk iş olarak, eylemin yönünü Arıklı’nın bakanlığına çevirdi. Bakanlığın önünde lastik yakılırken, üzerine “derisi yüzülmüş kelle” asılan demir kapı daha sonra yerinden söküldü.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu