KıbrısManşet

Düğün, nişan, törende yakın mesafeli oyun, halay veya dans yasaklandı

Sağlık Bakanlığı‘na bağlı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu‘nun Covid-19 önlemleri çerçevesinde aldığı son kararlar açıklandı.

Sağlık Bakanlığı‘na bağlı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu‘nun açıkladığı son kararlar neticesinde kararlar sıkılaştırılarak düğün, nişan veya tören gibi etkinliklere aşısız kişilerin katılamayacağı ve sosyal mesafeyi bozacak ölçüde yakın mesafeli oyun, halay ve dans yapılmayacağı açıklandı. Bir diğer kurala göre ise ev ziyaretlerinin durdurulduğu ve 10 kişiden fazla aile fertlerinin bir araya gelmesi yasak olduğu duyuruldu.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu‘nun yeni kararları şu şekilde

  1. Nişan, nikah, düğün, sünnet törenleri, düğün öncesi partilerin açık alanlarda yapılması halinde her 2 m2’ye bir kişi düşecek şekilde kapalı alanlarda yapılması halinde ise her 3 m2’ye bir kişi düşecek şekilde misafir kabul edilecektir.  Yemekli/kokteyli düğünlere aşısız kişi kabul edilmeyecektir.

-Tören sahipleri ve birinci derece yakınları düğün tarihinden önceki son 48 saat içerisinde PCR testlerini yapacaklardır.

-Tören ve partilerde maske takılacak, oturma düzeni sosyal mesafe kuralı gözetilerek düzenlenecek, tebrik yapılmayacak, takı – para sandık içerisine atılacaktır. Sosyal mesafeyi bozacak ölçüde yakın mesafeli oyun, halay ve dans yapılmayacaktır.

  1. İşçi yatı evlerinin pandemi kuralları kapsamında sosyal mesafe ve iyi havalanan yerler olması gerekmektedir. Ortak kullanım alanlarında sosyal mesafe ve hijyen kurallarına azami dikkat edilecektir.
  2. Tüp Bebek tedavisi nedeniyle ülkemize giriş yapacak kişiler Madde 1 ve Madde 2’de belirtilen giriş kriterlerine göre işlem göreceklerdir. Tedavi amacıyla karantina otellerinden Tüp Bebek Merkezleri’ne gitmesi planlanan kişiler, son 72 saat içinde yapılan negatif PCR veya antijen test sonuçları ile karantina otelinden 3-4 saatliğine alınıp tedavi sonrası tekrar karantina oteline bırakılacaktır. Karantina otelinden alınan kişinin sorumluluğu tamamen Tüp Bebek Merkezi Sorumlu Müdürüne ait olacaktır. Karantina otellerinden alınıp tüp bebek merkezine götürülecek her kişi için hazırlanan taahhüt formu Sorumlu Müdür tarafından imzalanarak bu formlar Sağlık Bakanlığı Koordinasyon Kurulu’na tedavi izni için başvurulurken ibraz edilecektir.
  1. Ev ziyaretlerinin durdurularak, 10 kişiden fazla aile fertlerinin bir araya gelmesi yasaktır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu