DünyaGenelManşet

Düğünlerine geleceğini söylediği halde gelmeyenlere fatura gönderdiler

Dedra (43) ve Doug Simmons (44) çifti, düğüne geleceğini söyleyip, yemek daveti verilecek olan düğünde masada yerini ayırtıp gitmeyen herkesten 240 dolar (2004 lira) ödemelerini istedi. 

Bu hafta yeni evli çiftin düğünlerine geleceğini söylediği halde gelmeyenlere gönderdiği Twitter’da viral olan fatura, tartışmalara neden oldu. 

Dedra (43) ve Doug Simmons (44) çifti, düğüne geleceğini söyleyip, yemek daveti verilecek olan düğünde masada yerini ayırtıp gitmeyen herkesten 240 dolar (2004 lira) ödemelerini istedi. 

“Gözükmeyip aramayan davetli” diye hitap eden çift, davetlilere 18 Ağustos’tan itibaren bir aylık süre tanıdıklarını söyledi. Doug Simmons Facebook’tan paylaştığı mesajda: 

“Bu fatura size düğüne katılacağınızı teyit ettiğiniz için yollandı. Bize gelmeyeceğinizi haber vermediğiniz için bu parayı borçlusunuz. Biz sizin için ayrılan yerlerin parasını önceden ödedik çünkü. Zelle veya PayPal aracılığıyla ödeme yapabilirsiniz. Lütfen bizimle iletişime geçin ve hangi yolla ödeyeceğinizi bildirin.” 

Çiftin davetlilerinden para talep etmesi sosyal medyada viral haline geldi. 

Jackie Barbosa isimli bir kullanıcı, “Keşke bizim de aklımıza gelseydi böyle bir şey yapmak. Geleceklerini söyleyip gelmeyenler çok oldu ve onlar için en az 120’şer dolar para ödedik” diyerek çifte destek verdi. Bazıları ise ikilinin talebinin uygunsuz ve yüzsüz bir davranış olduğunu savundu. Bunun sahte bir fatura, bir aldatmaca olduğunu düşünenler de oldu ancak değildi. 

Küçük bir işletmenin sahibi olan Doug Simmons meselenin parayla ilgisi olmadığını söyleyerek, kendisi ve eşinin davet ettiği kişilerin hayallerindeki düğünde yanlarında olmadıkları için büyük hayalkırıklığı yaşadıklarını söyledi. 

Düğüne 100’ü aşkın kişinin katıldığını söyleyen Simmons, “‘Gelebilecek misiniz’ diye dört kez sorduk herkese. ‘Evet’ deyip durdular. Düğün Jamaika’da olduğu için önceden ödeme yapmak zorundaydık. Ama herkesin sözünü tutmadığını gördük. Kimse beni arama veya bana mesaj atma zahmetine katlanmadı katılamayacaklarını bildirmek için. Tek beklentimiz buydu onlardan. Ama hem haber vermeyip hem de onlar için ödeme yapmamı beklemek çok yanlış.” dedi. 

Jamaika’da evlenen çiftin gönderdiği faturada katılım için kişi başı 120 dolar harcadıkları görülüyor. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu