ÇevreGüney KıbrısKıbrısManşetToplum

Dün Baf’ta meydana gelen yangında şüpheli senaryolar ortaya çıktı

Güney Kıbrıs İtfaiye Sözcüsü Andreas Kettis, Pazar akşamı bazı sakinlerin tahliye edildiğini gören Yiolou ve Simou'nun Baf köylerinde çıkan yangının insan eliyle başlatıldığını söyledi.

Çeviri – Meyil Avcan

Güney Kıbrıs İtfaiye Sözcüsü Andreas Kettis, Pazar akşamı bazı sakinlerin tahliye edildiğini gören Yiolou ve Simou’nun Baf köylerinde çıkan yangının insan eliyle başlatıldığını söyledi.

Bugün devlet yayıncısı CyBC’ye verdiği demeçte, “Erken göstergelerden yangın tesadüfi değil gibi görünüyor, her şeyi olduğu gibi anlatmak önemli” dedi ve beş farklı yerde başladığını aktardı.

Kettis, henüz herhangi bir tutuklama gerçekleşmediğini ancak polis ve itfaiyecilerin yangın nedenlerini araştırdıklarını ve yangının çıktığı yerde yerleşim olmadığı için yangının insan yapımı olduğuna dair açık işaretler bulunduğunu ifade etti.

Olayın, bazı kuşları avlanmaya izin verilen alanlara taşınmaya zorlamak için yangını başlatan avcılar tarafından kışkırtıldığı yönündeki soruları yanıtlayan Kettis, bunun hala doğrulanmadığını ancak senaryoyu tamamen dışlamadığını söyledi.

Muhtemel yangınların devam etmesini önlemek için itfaiyecilerin önümüzdeki günlerde bölgede kalacağını da sözlerine ekledi.

Dün akşam kontrol altına alınan yangın sonrası, geceleyin başka bir bölgede tekrar çıktığı ve yangını söndürmek için ilk ışıklarla birlikte itfaiye uçaklarının kullanıldığı aktarıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu