KıbrısManşet

Dün Dizdarlı’nın Girne Özyalçın Aşı Merkezi’nde son günüydü

Girne Özyalçın Aşı Merkezi'nde yaklaşık dört buçuk ay gönüllü hizmet veren Dr. Bülent Dizdarlı, dün merkezin aşılama misyonunu tamamladığı düşüncesiyle görevi bıraktı.

Girne Özyalçın Aşı Merkezi’nde yaklaşık dört buçuk ay gönüllü hizmet veren Dr. Bülent Dizdarlı, merkezin aşılama misyonunu tamamladığı düşüncesiyle dün görevi bıraktı. “Bir görevin daha sonu” ifadeleri ile sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Dizdarlı, son gününde dördüncü doz aşısını da olduğunu aktardı.

DİZDARLI’NIN PAYLAŞIMI ŞU ŞEKİLDE:

Yaklaşık dört buçuk aydır gönüllü çalıştığım ÖZYALÇIN aşı merkezinde dün son günümü geçirdim. Bu süre içerisinde on sekiz bin doz civarı aşı yapılmasına refakat ettim. Ancak merkezin artık aşılama misyonunu tamamladığına inandığımdan bıraktım. Günde 550-600 cıvarı aşı yaptığımız günlerden 40-50 doza düştüğümüz günlere gelmek beni bu kararı aldırttı.

Bu süreç içerisinde çok mükemmel insanlarla tanıştım. Mehmet Soyer gibi toplumunu seven ve hizmet aşkıyla dolu biriyle olmaktan gurur duydum. Genç, çalışkan, işini bilen çalışma arkadaşlarımla buluşmak ileriye daha bir umutla bakmamı sağladılar. Gelecek gaylesini devamlı taşımalarına rağmen, cumartesi Pazar , bayram seyran demeden çalışan bu çocukların hakkı ödenmez.

Özyalçın Merkezi, aslında bir projedir. Sağlık bakanlığı bu projeyi hazırlarken, hayal ettiklerinin üstünde bir sonuç alacaklarını sanırım kendileride tahmin etmezlerdi. Ama ama bu projeye başta iki komşu belediye, Çatalköy ve Girne Belediyeleri yanında , Girne Akçiçek Hastanesi yönetimi, Girne American Üniversitesi ve olmazsa olmazımız Girne esnafı katkı koyunca çita bir hayli yükseldi. İşin özünde tabii ki, binayı bakanlığa tahsis eden Özyalçın Şti’ni unutmamak gerek. Hep birlikte projenin aşı kısmı dün itibarıyla tamamlanıp sonlandı. Ama PCR ve antijen test kısmı devam ediyor. Oradaki arkadaşlara da aynı desteğin süreceğini umuyor başarılar diliyorum.

Bu arada bir de itirafta bulunayım. Ayrılırken kendime torpil yaptım. Elimizde kalan ve o gün kullanılması gereken son MODERNA aşısını dördüncü doz olarak kendime yaptım. Hakkımızda yalan yanlış propaganda yapan aşı karşıtlarına duyurulur.

Ve son olarak daha önce de yazdığım gibi, vakaların artmasına rağmen pandeminin sonuna yakın olduğumuza inanıyorum. Yine daha önce yazdığım gibi Pandemi ancak üç şartta gücünü kaybedip yok olacaktır.
1- Virüsün bir mutasyon geçirerek hastalık yapma yetisini kaybetmesi
2- Güçlü uzun ve etkin aşıların yapılması
3- Hastalıkla mücadele için ilaç geliştirilmesi.

Birincisi için bir belirti henüz yok ama ikincisi ve üçüncüsü için umut vaat eden gelişme haberlerini almaya başladık. O zamana kadar korunmaya devam maske mesafe hijyen + aşı ile mücadeleye devam

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu