KıbrısManşet

Dün telefonla görüşen UBP-CTP-HP bugün de görüşmelerini sürdürecek

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay Gündem Kıbrıs’ta katıldığı TV programında hükümet çalışmaları kapsamında partisinin duruşunu anlattı.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay Gündem Kıbrıs’ta katıldığı TV programında hükümet çalışmaları kapsamında partisinin duruşunu anlattı.

“UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, HP Genel Başkanı olarak ben ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman arasında dün bir telefon trafiği yaşandığını ifade eden Özersay, ülke seçime götürülebilir mi götürülemez mi ya da bir toplumsal mutabakat hükümeti kurulabilir mi kurulmaz mı konusunda görüşmeler yapıldığını söyledi. HP’nin hükümet duruşunun Toplumsal Mutabakat Hükümeti üzerine olduğunu aktaran Özersay,  Bizim açımızdan önemli olan, bizim içinde yer almamıza gerek olmasa da gerçekten toplumda geniş bir kesimi temsil edecek bir toplumsal mutabakat hükümeti ve ülkeyi seçime getirecek bir yapı şarttır. UBP içindeki kavgalar hepimizin gözü önünde cereyan ediyor. Bunları aşabilmek için acaba böyle bir ihtimal olabilir mi diye baktığımıza, bu normal şartlarda tercih edebileceğimiz bir durum değil. Ancak demokratik teamüllere aykırı bir şey yapılmasını istemiyoruz” diyerek hükümet konusunda CTP ve HP’nin sorumluluk üstlenebileceğine dikkat çekti.

UBP Genel Başkanı’nın da dışlanmayacağı bir formül içerisinde olabileceklerine aktaran Özersay, Toplumsal Mutabakat Hükümeti kapsamında diyaloglarını sürdürdüklerini ifade etti. Görüşmelere bugün de devam edeceklerini ifade eden Özersay, bugün UBP-CTP-HP’nin bir araya geleceğini duyurdu.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu