KıbrısManşetToplum

Dünya 21 Haziran’da yoganın şifa dolu ışığını kutladı

21 Haziran Dünya Yoga Günü tüm Dünya ile birlikte ülkemizde de gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı

21 Haziran Dünya Yoga Günü tüm Dünya ile birlikte ülkemizde de gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı

ETKİNLİĞE YOĞUN İLGİ… Tüm Dünya ülkelerinde Global bir şekilde kutlanan 21 Haziran Dünya Yoga Günü, Girne Belediyesi organizasyonluğunda Girne’de de gerçekleşti. Kervansaray Halk Plajı’nda gerçekleşen etkinliğe yoğun ilgi vardı. Matlarını yanına alan birçok yogi, bahar ekinoksunun ilk gününde kendini doğanın eşsiz dinginliğine bıraktı.

YOGANIN ŞİFA DOLU IŞIĞI… Uluslararası nitelikte ve İngilizce olarak da iki dilde olmak üzere,  Jivamukti Yoga Eğitmeni Naile Soyel önderliğinde, Kervansaray Halk Plajı’nda gerçekleşen etkinliğe yaklaşık olarak 100 kişi katıldı. Saat 18:30 – 19:30 arasında gerçekleşen etkinlik “Dünya bu günde; Yoga’nın şifa dolu ışığını kutluyor” sloganı ile düzenlendi. 21 Haziran Dünya Yoga Günü etkinliğinin temaları ise sağlıklı yaşamak, hayata olumlu bakmak ve yaşamla yeniden bağlantı oldu.

YOGA NEDİR NE İŞE YARAR? Yoga, Hindistan’da ortaya çıkan fiziksel, zihinsel ve ruhsal bir uygulamadır. Yoga, pozlar ve meditasyon aracılığıyla zihin ve ruhta sükunete ulaşmayı sağlamaya çalışır. Fiziksel olarak uygulansa da sağladığı faydalar zihinsel ve ruhsal etki gösterir. Yani yoga, zihin ve bedeninizle çıkacağınız bir yolculuktur.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu