DünyaManşetToplum

Dünya Bankası’ndan Yemen’e ek finansman

Yemen, şehirlerin dayanıklılığını güçlendirmek ve insani erişimi kolaylaştırmak amacıyla kentsel hizmetlerin eski haline getirilmesi için Dünya Bankası'ndan 25 milyon doların üzerinde bir ek fon aldı. Bankanın dün yaptığı açıklamaya göre bu adımın ekonomik toparlanmanın önünün açılması çerçevesinde atıldı

Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yemen’deki Acil Durum Entegre Kentsel Hizmetler Projesi’nin ikinci aşamasına ikinci bir ek finansman sağlanması ile proje, temel kentsel hizmetlere erişimi yeniden kolaylaştıracak ve belirli şehirlerin dayanıklılığını güçlendirecektir. Ek finansman Yemen genelinde 19 nitelikli şehir merkezi için hayati kentsel altyapı ve hizmetler sağlamanın yanı sıra insani yardımın gelişini kolaylaştırmanın ve sürdürülebilir bir ekonomik toparlanmanın önünü açmayı hedefliyor.  Yemen halkı 8 yıllık çatışma sürecinde ciddi zorluklarla karşılaştı. Yaklaşık 22,5 milyon insan var; toplam nüfusun yaklaşık yüzde 75’i, insani yardıma ihtiyaç duyuyor. 4,3 milyondan fazla sivil yerinden edildi.”

Aşırı iklim riskleri, kolera salgınının devam etmesi ve dünyadaki en ciddi insani krizlerden birine neden olan Koronavirüs pandemisi ile aynı zamana denk geldi. Banka, su ve sanitasyon alanında sürekli, esnek ve sürdürülebilir kentsel hizmetlerin yanı sıra yol iyileştirme, enerji tasarrufu, katı atık yönetimi ve diğer belediye hizmetlerinde sürekli, esnek ve sürdürülebilir kentsel hizmetler sağlamak için yerel kurumları güçlendirmeye odaklanan projeden yaklaşık 3 milyon kişinin yararlanacağını belirtti.

Bankanın açıklamasına göre Yemen Acil Kentsel Hizmetler Projesi’nin ikinci aşaması çerçevesinde, çatışmalardan büyük ölçüde etkilenen katı atık yönetimi konusunda da kapsam genişleyecek. Yapılan açıklamalar atıkların uygun olmayan şekilde toplanması ve bertaraf edilmesi ciddi sağlık ve çevre riskleri oluşturduğu yönünde.

Yemen Acil Kentsel Hizmetler Projesi’nin ikinci aşaması kapsamında, kadınlara ait işletme girişimlerinin başarıyla tamamlanmasının ardından banka, kadınların iş girişimleri için ek bir milyon dolarlık ihale tahsis edecek. Bu projeyle kadınlara yönelik fırsatlar artırılacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu