KıbrısManşet

Dünya Barış Üniversitesi açıldı

Kuzey Kıbrıs’ın 26. Üniversitesi resmen açıldı

Kuzey Kıbrıs’ın 26. Üniversitesi resmen açıldı. Mütevelli Heyeti Başkanlığını Sofu Altınbaş’ın yaptığı, ‘Barışçıl Bir Eğitim Ortamı Sağlayan Üniversite (The University Provides a Peaceful Education Environment)’ sloganıyla kuruldu.

Dünya Barış Üniversitesi (World Peace University) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yükseköğretim, Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nun (KKTC YÖDAK) 25 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirdiği, yerinde denetim sonrasında eğitim-öğretime başlama izni aldı. Üç fakülte ile iznini alan üniversite, akademik hayata ve yükseköğretime yeni bir anlayış getirmeyi hedefliyor..

Alınan akreditasyon sonrası tüm personeli ile birlikte kutlama yapan Dünya Barış Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sofu Altınbaş, topluma hizmet amacıyla çıkılan bu yolda hedefin KKTC ekonomisine katkıda bulunmak, gençliğe hizmet etmek, topluma faydalı gençlik yetiştirmek olduğunu aktarmış ve ilk 5 yıl içerisinde adanın en iyi ilk 5 üniversitesinden biri olmayı hedeflediklerini vurguluyor.

Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Vakkas Altınbaş ise Dünya Barış Üniversitesi’nin ülkemize barış getirmesi temennisinde bulunarak, hayırlı olması temennisiyle, artık ileriye bakıp daha çok yol almak gerektiğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Sağsan ise konuşmasında, büyük bir dünya ailesi olduklarını ve yükseköğrenime, öğrencisinden hocasına kadar geniş bir yelpazede barışçıl bir ortam getirme hedefini güttüklerini söyledi. Sağsan, konuşmasında “iyi ki bizlerlesiniz, iyi ki sizler de bizlerleyiz slogan ile üniversitenin ilk 5 yıl içerisinde KKTC’de ilk 5 üniversiteden olma proaktif vizyonu ile varolacak” diyor.

Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Maşlakcı ise Altınbaş ailesine ve tüm personele teşekkür ederek sözlerine başladı ve “güzel bir yola çıktık ve bazen yolda olmak sonuçta olmaktan daha iyidir. Eminim bu yolda çok güzel işler başaracağız hep birlikte. Burada olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum” diye konuyor.

 

İlk kampüs Lefkoşa Surlariçi’nde Arapahmet Bölgesi’nde yer alıyor. 3 yıla kadar üniversitenin Minariliköy’deki yeni fakültesine taşınması planlanıyor.

 

MART 2023, İLK EĞİTİM YILI BAŞLIYOR

Dünya Barış Üniversitesi (World Peace University) ilk eğitim yılı 2023, yani bu yıl olacak.

 

  • Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesinde,

Uluslararası İlişkiler Lisans (İngilizce)

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans (İngilizce)

 

  • İşletme ve Ekonomi Fakültesi bünyesinde;

İşletme Yönetimi Lisans (İngilizce),

Uluslarası Konaklama ve Turizm Lisans (ingilizce)

 

  • Güzel Sanatlar Fakültesi

Mimarlık Lisans (ingilizce)

Plastik Sanatlar Lisans (İngilizce)

 

  • İngilizce Hazırlık ve Yabancı Diller Yüksekokulu

 

Bölümler, mart ayından itibaren eğitime başlayacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu