ManşetSporTürkiye

Dünya Göçebe Oyunlarına canlı şahitlik

4. Dünya Göçebe Oyunları, 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Bursa'nın İznik ilçesindeki İznik Gölü'nün kıyısında 600 dönümlük arazi üzerine kurulan büyük bir alanda yapıldı.

 

İZNİK’TE GÖÇEBE OYUNLARI HEYECANI YAŞANDI: 4. Dünya Göçebe Oyunları, 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Bursa’nın İznik ilçesindeki İznik Gölü’nün kıyısında 600 dönümlük arazi üzerine kurulan büyük bir alanda yapıldı. Dev bir bütçe ile gerçekleşen oyunların açılışını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaparken birçok devlet liderinin yanı sıra KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Turizm, Kültür ve Gençlik Bakanı Fikri Ataoğlu da görkemli açılışta yer aldı. Oyunların kapanış töreni de görkemli bir şekilde gerçekleşirken 2024 yılında Kazakistan’da yapılacak 5. Dünya Göçebe Oyunları için bayrak devir teslim töreni de yapıldı.

 

1 MİLYONUN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI: 14’ü yarışma 26’sı gösteri olmak üzere 40 branşta 102 ülkeden 3 binin üzerinde sporcunun yer aldığı ve 4 gün boyunca yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı ziyaretçinin akınına uğrayan oyunlarda geleneksel sporların yanı sıra, kültürel, sanatsal, gastronomi, halk dansları, el sanatları, sahne gösterileri ve çocuk oyunları, misafirlerle buluştu. Bu dev organizasyona ülkemizden Güreş Federasyonu 24, Okçuluk Federasyonu da 4 kişilik kafileyle katıldı. KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Dursun Koç ve Güreş Federasyonu Başkanı Mehmet Öznacar da oyunlara katılım gösterirken sporcularımız KKTC bayrağı altında müsabakalara çıkarak deneyim kazandılar.

 

SPOR YAZARLARIMIZ OYUNLARI YERİNDE TAKİP ETTİ: TC Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam’ın girişimleri ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkılarıyla Yücel Hatay, Songuç Kürşad, Tahir Topaloğlu, Çelen Oben, Ahmet Özsoy ve Okan Karademir’den oluşan 6 kişilik spor yazarı kafilesi de 4. Dünya Göçebe Oyunları’nı yerinde takip etti. Spor yazarları, dev organizasyona canlı şahitlik ederken sporcularımızın müsabakalarını da yerinde izleyerek tüm gelişmeleri ülkemiz kamuoyu ile paylaştı.

 

EMRE ERSOY VE ENGELSİZ YÜREKLERE DE MORAL OLDULAR: Spor yazarları kafilesi oyunların yanı sıra, Bursa’da kalmış oldukları Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ndeki (TOHM) rekortmen yüzücümüz Emre Ersoy ile bir araya gelerek sporcumuza destek verdiler, moral oldular ve başarı dilediler. KKTC MOK Başkanı Dursun Koç, Emre Ersoy’a maddi katkıda da bulunarak sporcumuzu mutlu etti. Kafile ayrıca Vakıflar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızın da, Bursa Engelli Tekerlekli Basketbol Takımı ile oynadığı Türkiye 1. Ligi ilk hafta maçını da canlı seyrederek Engelsiz Yüreklerin yanında oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu