GenelKıbrısManşetSpor

Dünya Göçebe Oyunlarında heyecanlandık

OYUNLARDA 3. GÜN TAMAMLANDI

GIYNIK Spor’un da yerinde takip ettiği Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları’nda 3. gün etkinlikleri tamamlandı. İlk 3’üne Kırgızistan’ın ev sahipliği yaptığı organizasyonun dördüncüsü, Bursa’nın İznik ilçesindeki İznik Gölü’nün kıyısında gerçekleştiriliyor.

200 BİNDEN FAZLA KİŞİ TAKİP ETTİ

“Gelenekten Geleceğe Bir’iz!” sloganıyla düzenlenen 4. Dünya Göçebe Oyunları’nda 13 branşta 102 ülkeden 3 binin üzerinde sporcu mücadele ediyor. Oyunların üçüncü gününde atlı okçuluk, alış güreşi, kapışmalı aba güreşi, kökpar-kökbörü, şalvar güreşi ve kuraş müsabakaları yapıldı. Oyunların üçüncü gününü 200 binden fazla vatandaş alanda takip etti.

SPORCULARIMIZ DENEYİM ELDE ETTİ

Oyunlarda, Güreş Federasyonu ve Okçuluk Federasyonu’na bağlı ülkemiz sporcuları KKTC bayrağı altında yarışmalara katıldı. Okçulukta ülkemizden 4 sporcu yer alırken güreşte ise 20 kişilik sporcu kafilemiz oyunlarda boy gösterdi. Sporcularımız birçok dalda müsabakalara çıktı ve bu dev organizasyonda önemli bir deneyim elde etti. 4. Dünya Göçebe Oyunları, bugün düzenlenecek müsabakaların ardından yapılacak kapanış töreniyle son bulacak.

Oyunlarda güreş dalında yer alan sporcularımız:

Kapışmalı Aba Güreşi: Ali Kurşun, Okan Kırdağ, İsmail Arslan

Şalvar Güreşi: Orhan Önen, Ekim Özgüvenli, Hüseyin Tokdemir, Yunus Genç, Serhat Atlı, Onur Şeker

Yağlı Güreş: Hazar Şakar, Fevzi Kurumanastırlı, Bahadır Özcan

Aşırtmalı Aba Güreşi: Adem Çavuşoğlu, Cenk Kaya, Kadir Taliman, Onur Şeker

Pehlivan Güreşi: Doğukan Özsaidoğlu

Tatar Güreşi: İsmail Kurşun, Emin Dayanıklı

Diğer Haberler

Başa dön tuşu