DünyaManşet

Dünya nefesini tuttu, Belarus’tan gelecek barış haberini bekliyor

Ukrayna-Belarus sınırında; Rus ve Ukrayna heyetleri bugün müzakere masasına oturdu.

Ukrayna-Belarus sınırında; Rus ve Ukrayna heyetleri bugün müzakere masasına oturdu. Tüm dünya görüşmelerden savaşı durduracak bir sonuç çıkmasını umuyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 5. gününde sürüyor. Tarafların müzakere masasına oturmaya karar vermesinin ardından gözler görüşmenin gerçekleştirileceği Ukrayna- Belarus sınırına çevrildi.

Ukrayna ve Rusya heyetlerinin Belarus sınırındaki görüşmesi 13.15’te başladı. Ukrayna heyetinde Halkın Hizmetkarı Partisi Grup Başkanı, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanının Danışmanı Podolyak, Ukrayna’nın Üçlü Temas Grubu heyeti Başkanı birinci yardımcısı Andrii Kostin, Ukrayna milletvekili Rustem Umerov, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Mykola Tochytskyi yer alıyor.

ÖNKOŞULSUZ MÜZAKERE

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy; Rus heyetiyle Belarus sınırında, ön koşulsuz görüşme yapılacağını duyurdu.

Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi.

SALONUN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTILAR

Belarus Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Anatoliy Glaz yaptığı açıklamada, Rus ve Ukraynalı heyetlerin görüşeceği salonun hazır olduğunu ve müzakere görüşmelerinin bugün başlayacağını duyurdu. Belarus Dışişleri Bakanlığı da sosyal medya platformu Twitter üzerinden Ukrayna ve Rusya heyetlerinin görüşeceği salonunun fotoğrafını paylaştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu