KıbrısManşetSpor

Dünya şampiyonları ülkemizden çıkacak

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu ile Nev Çocuk Fitnes organizasyonunda ülkemizde gerçekleşen Dünya Çocuk Fitnes Şampiyonası büyük bir coşku ile başladı.

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu ile Nev Çocuk Fitnes organizasyonunda ülkemizde gerçekleşen Dünya Çocuk Fitnes Şampiyonası büyük bir coşku ile başladı.

Şampiyonada 18 farklı ülkeden 450 sporcu KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’nun kendi salonunda dünya şampiyonluğu için mücadele ediyor.

Uluslararası Çocuk Fitnes Federasyonu Başkanı Slobodanka Tintor da şampiyona için adamızda bulunurken KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu şampiyona ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GURUR DUYUYORUZ

Ali Dahlameroğlu; “Ülkemizde çocuk fitnes branşı 2012 yılında Nev fitness spor kulübü çatısı altında start almış ve bu tarihten itibaren federasyon çatısı altında uluslararası temaslar ile ilgili bir proje başlattık.

Ben ve asbaşkanımız Neval Çelebioğlu Akgürgen ülkemizdeki altyapı çalışmalarına hız verirken aynı zamanda uluslararası girişimler de yaptık.

Bu bağlamda ilk uluslararası temas ve karışım Türkiye şampiyonası olmuş ve arkasından da Türkiye milli takımında yer alan çocuk fitnes sporcularımız dünyanın birçok ülkesinde uluslararası şampiyonalarda katılmış, birçok şampiyonluk ve başarılı dereceyi ülkemize taşımışlardır.

2015 yılından itibaren ise federasyonumuz uluslararası üyeliği gerçekleşmiş olup çocuk fitnes sporcularımız ülkemiz adına uluslararası şampiyonalara katılmaya başlamışlardır.

Yurtdışında üyelik ve başarılı sonuçların elde edilmesi, ülkemizde de federasyonumuzun kendi öz kaynaklarıyla yapmış olduğu 850 metrekare çocuk fitnes spor salonuyla paralel olarak devam etmiş ve bugün artık uluslararası böylesi büyük bir organizasyona “Dünya Şampiyonasına” ev sahipliği yapma noktasına gelmiş bulunmaktayız.

Gururla belirtmek isterim ki ülkemizin çocukları (sporcuları) fitnes alanında dünyadaki yaşıtlarıyla başabaş mücadele etmekte ve dünya- Avrupa- Balkan – Akdeniz ve Türkiye şampiyonluklarını ülkemize taşımaktadırlar.

Ülkemiz adına organize ettiğimiz Dünya Çocuk Fitnes Şampiyonası (18 ülkeden 450 sporcunun katılımıyla) tanınmayan ve ambargo uygulanan ülkemizin birçok ülke tarafından tanınmasına öncülük edecektir.” ifadelerini kullandı.

(S.A)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu