DünyaEkonomiGenelManşet

Dünya turizmi ilk çeyrekte yüzde 83 küçüldü

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, 2021 yılının ilk çeyreğinde turizmin küresel ölçekte yüzde 83 küçüldüğünü açıkladı.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (BMDTÖ), 2021 yılının ilk çeyreğinde turizmin küresel ölçekte 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 83 küçüldüğünü açıkladı. Açıklamada, bunun küresel seyahatlerde 183 milyon azalma anlamına geldiği ifade edildi.

İlk çeyrekte en büyük gerilemenin yüzde 91 ile Asya-Pasifik bölgesinde yaşandığı belirtilirken, bu bölgeyi yüzde 83 ile Avrupa, yüzde 81 ile Afrika, yüzde 78 ile Ortadoğu ve yüzde 71 ile Amerika’nın takip ettiği kaydedildi.

Öte taraftan örgüt, sektörde en kötü yıl olan 2020’nin ardından güvenin yavaş yavaş geri döndüğüne dikkat çekti.

Sektörün uzmanlarının, mayıs-ağustos döneminde beklentilerini çok az da olsa olumlu yönde güncellediği, aşılama sürecinin pazarda yeni umutlar oluşturduğu ifade edildi.

BMDTÖ Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, “Taleplerde önemli ölçüde artış var ve güvenin yavaş yavaş yeniden tesis edildiğini görüyoruz. Aşılar, sektörde toparlamanın anahtarı olacak ama kuzey yarımkürede bir toparlanma görmek istiyorsak, testleri daha kolay ve uygun maliyetli hale getirip, iletişim ve koordinasyonu iyileştirmeliyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu