KıbrısManşetToplum

Dünya Yalnız Bizim Değil Hareketi’nden eylemde hayvanlara işkenceye tepki

Dünya Yalnız Bizim Değil Hareketi, Hayvan Üretcileri ve Yetiştiricileri Birliği'nin eyleminde, hayvanlara işkence yapılmasına tepki göstererek, "Et ithaline karşı olmak ve üretimi savunmak hayvan haklarını hiçe saymayı gerektirmez" başlıklı bir açıklamada bulundu. Eylemde suç işleyenlerin cezalandırılması talep edildi.

Dünya Yalnız Bizim Değil Hareketi, Hayvan Üretcileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin eyleminde, hayvanlara işkence yapılmasına tepki göstererek, “Et ithaline karşı olmak ve üretimi savunmak hayvan haklarını hiçe saymayı gerektirmez” başlıklı bir açıklamada bulundu. Eylemde suç işleyenlerin cezalandırılması talebinde bulundu. Baraka Kültür Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Herkesin gözleri önünde hayvanlara kötü muamelede bulunabilenlerin, kendi kontrollerindeki hayvanlara ne tür eziyetler yaptığını hayal bile etmek istemiyoruz! Bu nedenle hayvanların ölüsüne veya dirisine saygı göstermeyenlerin, hayvancılık işletmesi yapmasının engellenmesini ve Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nden ihraç edilmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Et ithaline karşı olmak ve üretimi savunmak hayvan haklarını hiçe saymayı gerektirmez”

Hükümetin et ithali kararına karşı, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin yaptığı eylem, halkın üretimden koparılması ve bunun yaratacağı sorunlar açısından önemli ve yerinde bir tepkidir. Ayrıca, bizler hayvanları sofrada değil doğada sevsek de, insanların et alamayacak noktaya getirilmesi kabul edilemezdir. Bu bağlamda halkın ve hayvancıların itirazlarını haklı buluyoruz. Planlı ve örgütlü bir tarım ve hayvancılık politikasıyla maliyetlerin azaltılabileceğini böylelikle hem çiftçi ve köylülerin üretimlerine devam edebileceğini hem de halkın beslenme ihtiyacının karşılaşabileceğini vurguluyoruz.

Ancak et ithaline veya pahalılığa karşı olmak, hayvan haklarını hiçe saymayı gerektirmez. Daha da ötesi, hayvan hakları, bizce yetersiz olsa da, yürürlükteki Hayvan Refahı Yasası ile koruma altındadır ve hayvanlara eziyet etmek suçtur. Eylem özgürlüğü, bir canlıya işkence yapmayı, dirisine veya ölüsüne saygı göstermeyerek hayvan onurunu zedelemeyi, vahşice davranmayı asla içermez. Bu tarz davranışlara toplumda müsamaha gösterilmesi insanlık onurunu da zedeler.

Eylem adı altında suç işleyenlerin derhal cezalandırılmasını talep ediyoruz. Herkesin gözleri önünde hayvanlara kötü muamelede bulunabilenlerin, kendi kontrollerindeki hayvanlara ne tür eziyetler yaptığını hayal bile etmek istemiyoruz! Bu nedenle hayvanların ölüsüne veya dirisine saygı göstermeyenlerin, hayvancılık işletmesi yapmasının engellenmesini ve Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nden ihraç edilmesini talep ediyoruz. Hayvancılar, hayvan haklarına duyarlı halkımızdan toplumsal destek bekliyorlarsa, aralarındaki çürük yumurtaları ayıklamak zorundadır.

Dünya Yalnız Bizim Değil Hareketi”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu