DünyaGenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Dünya’nın gözü önünde yapılan katliam

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Gazze'ye insani yardım konusunda karar tasarısını onayladı fakat gel gelelim acil ateşkes çağrısı yapmaktan kaçındı

Gözümüzün önünde yaşanıyor bu ayıp. Savaş dedikleri şey bir insanlık suçuna dönüştü. Bu karanlık günler daha ne kadar devam edecek? Niye hala ateşkes çağrısı yapamıyor BM? Daha  kaç sivilin, kaç çocuğun ölmesi lazım?

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Gazze’ye insani yardım konusunda karar tasarısını onayladı fakat gel gelelim acil ateşkes çağrısı yapmaktan kaçındı.

Bu nasıl bir tezattır?

Çocukların başına okullarını yıkmak, hasta insanların başına hastaneleri bombalamak savaş mıdır? Elbette değil. Bu katliamdır.

Nitekim İsrail dünyanın gözleri önünde bunu yapıyor Gazze’de.. Sivil insan, çocuk,yaşlı dinlemiyor ve fakat buna rağmen BM kararlı bir duruş sergilemiyor.Hamas denilen terör örgütü özelinde yapılabilirdi bu mücadele.

3 yaşındaki çocuğun burada günahı neydi?

Neden çocuklar ölürken BM cılız ve aciz bir tavır sergiliyor? Gazze’de her geçen gün kuşatmasını genişleten bir İsrail ordusu var.

Bu insanlık suçuna devam edeceğini ve uluslararası camiadan çekinmediğini açık açık ifade eden bir İsrail Başbakanı var.

Bu katliamın nerede son bulacağını kendilerinin belirleyeceğini söyleyen kana susamış bir İsrail Başbakanı var.

Şimdi de Gazze’nin orta kısmını boşaltın bombalayacağım, sorumluluk bende değil ha diyor. İnsanların artık bir yere gidesi kalmamış, yer değiştirdiklerinde de güvende hayatta kalacaklarına dair hiçbir garantileri yok!

Dünyanın “çağdaş” geçinen ülkelerinden 75 yıl evvel elde ettikleri  dokunulmazlık zırhını tepe tepe kullanarak lânet seri katilliklerini fütursuzca sürdürüyorlar. Enkaz altından çıkarılamayanlarla öldürülen çocuk sayısının 12 bini bulabileceği söyleniyor. On binlerce kalıcı yaralı, hepsi de ruhen yaralı.

Yüzü bomba parçalarından tanınmaz hale gelmiş bir çocuk… Bırakın estetik cerrahiyi, acısını dindirecek bir ağrı kesicisi yok. Yemek yok, su yok, barınak yok ama dehşet çok. O çocuk hayatta kalırsa eğer, o savaş izleri anlattığı anılarla birlikte yaşatılan zulmü sonraki kaç kuşağa daha sarsıcı biçimde hatırlatacak.

Bitmeyecek bir nefretin tohumlarını bile isteye atan bu insanlık düşmanlarını, tarih asla affetmeyecek!

Diğer Haberler

Başa dön tuşu