DünyaManşet

Dünyaya yayılıyor

Koronavirüs Çin dışında ilk defa can aldı.

SARS salgınından beri dünyanın en ölümcül hastalıklarından biri olan corona virüsü ile ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı.

SARS salgınından beri dünyanın en ölümcül hastalıklarından biri olan corona virüsü ile ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. ABD’nin çok okunan gazetelerinden New York Times, 304 kişinin öldüğü ve 14.380 kişinin de enfekte olduğu hastalığın sorumlusunun dolaylı olarak Çin hükümeti olduğunu yazdı. Panik devam ederken, Çin dışında corona virüsünden dolayı yaşamını yitiren ilk hasta açıklandı. Filipinler, tedavi altına alınan Çinli turistin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

ABD’nin çok okunan gazetelerinden New York Times, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra bütün dünyaya yayılan ve bugüne kadar 304 kişinin ölümüne sebep olan ve 14 binden fazla insanın da hastanede tedavi altına alındığı salgın hastalıkla ilgili bir iddia ortaya attı.

Gazeteye konuşan bazı kaynaklar Çin hükümetinin hastalık haberlerini ve bu konuda konuşan doktorlara baskı uyguladığını söyleyerek, “Hükümet duyulan utançtan ve bunun bir zafiyet olarak gösterilmesinden rahatsızdı ve bu hastalığın duyulmamasını istedi” açıklamasını yaptı.

Son yılların en büyük salgını olan ve son dönemin ticari ve kültürel olarak en aktif ülkelerinden biri olan Çin’de ortaya çıkmasının ve buna ek olarak hastalığın insandan insana bulaşmasının da çok önemli bir faktör olduğu corona virüsü ile ilgili Aralık ayında paylaşım yapan bir doktorun ceza aldığı da ortaya çıktı.

“POLİSLER KAPIMA GELDİ”

New York Times’a konuşan Doktor Li Wenliang, “Ben 30 Aralık gecesi bir sosyal paylaşım platformunda 7 hastasının karantina altına alındığını arkadaşlarımla paylaştım. Çin’de 2002 yılında patlak veren 800 kişinin ölümüne sebep olan SARS tekrar mı geliyor diye sordum. Gecenin bir yarısında Wuhan Sağlık Müdürlüğü’nden yetkililer neden böyle bir bilgi paylaştığımı sorarak beni azarladı ve 3 gün sonra da polisler kapıma gelerek uygunsuz davrandığıma dair bir kağıt imzalattılar” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu