KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Dural’a uyuşturucu verdiği tespit edilen sanığa, 2 yıl hapis cezası

Ozanköy’de 2021 tarihinde bir park içerisinde ölü olarak bulunan Halil Dural'a uyuşturucu verdiği tespit edilen sanık Kudret Evli, 2 yıl hapse mahkum edildi

Ozanköy’de bir park içerisinde ölü bulunan 22 yaşındaki Halil Dural’a uyuşturucu verdiği gerekçesiyle yargılanan sanık Kudret Evli hakkındaki dava bugün karara bağlandı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Banu Soyer, Kıdemli Yargıç Mine Ozankaya ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan heyetin verdiği kararı Kıdemli Yargıç Mine Ozankaya okudu.

Kararda sanığın uyuşturucu verdiği genç bir insanın yaşamını yitirdiğine vurgu yapılarak, bunun işlenen suçun vahametini gösterdiği açıklandı. Uyuşturucu madde suçlarının giderek yaygınlaştığına da dikkat çekildi.

Kıdemli Yargıç Mine Ozankaya, uyuşturucunun yayılmasına önayak olanlara müsamaha gösterilemeyeceğini ifade ederek, sanığı tespit edilemeyen miktarda sentetik cannabionid verme suçundan 2 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

OLAY

Halil Dural 12 Ekim 2021 tarihinde saat 13.00 sıralarında Ozanköy’deki parkta ölü olarak bulunmuştu. Yapılan araştırma ve soruşturma sonucu Dural’ın ölmeden önce uyuşturucu içtiği belirlenmişti.

Polis, Dural’a uyuşturucu satan Kudret Evli’yi tespit ederek, tutuklamıştı.

(Kamalı Haber)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu