KıbrısManşet

YDP’li Öztürk’ten sunulan 6 maddelik öneri açıklaması

Cenevre'ye giden heyette bulunan Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri Enver Öztürk, katıldığı programda 5+BM toplantısına dair gelişmeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Cenevre’ye giden heyette bulunan Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri Enver Öztürk, katıldığı programda 5+BM toplantısına dair gelişmeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Haklar lütufmuş gibi değerlendiriliyor

Cenevre’de devam eden Kıbrıs görüşmelerini değerlendiren Öztürk, Cenevre görüşmesinin malumun ilanı olduğunu aktararak bilinen gerçeklerin bir kez daha gün yüzüne çıktığını belirtti. Güney Kıbrıs’ın Kıbrıs Türklerine bakış açısının hala aynı olduğunu dile getiren Öztürk, Kıbrıs Türküne verilmesi gereken hakların bir lütufmuş gibi değerlendirildiğini de söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

“Cenevre’de aslında malumun ilanı söz konusu. Rum tarafının bizi eşit bir halk olarak görmediği bir azınlık olarak görmediği ve bu azınlığa lütuf olarak egemenliğin, yetkinin, yönetimin kendisine ait olduğu birkaç hak vereceği, gariban Türkler var bunlara şimdi Anastasiadis de bu garibanlara yardımcı olarak birazcık haklar verecek. Bu bakış açısıyla masaya oturan bu anlayışla bize bakan bir Rum Liderliği var.”

6 maddelik önerinin özü

Türk tarafının BM’ye sunduğu 6 maddelik öneri ile ilgi de açıklamada bulunan Öztürk, önerilerin kısa ve net bir anlamı olduğunu aktararak şu ifadeleri kullandı;

“Burada ortaya konan çok net bir şekilde ne görüşürsek görüşelim, adına ne derseniz deyin. ne olursa olsun Rum tarafının yine kabul etmediğidir.Ya da bir sonuca varılamadığı durumda; biz masadan nasıl kalkacağız ne olarak kalkacağız? Esas soru bu. Bunun önceden tespit ve teyit edilmesini istedik. Sunulan önerilerin de özü budur.Önce bizim eşitliğimizi, egemenliğimizi tanıyın ona göre müzakere edelim neyi edeceksek. Artık ortaya konan temel yapı bu”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu