DünyaGenelKıbrısManşetSağlıkTürkiye

Ebeveynlere pandemide empati çağrısı

Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Serap Erdoğan, Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında zamanlarının büyük bir çoğunluğunu evlerinde geçiren çocukların yaşadığı bu zor durumun ebeveynlerince daha iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, bir yılı geride bırakılan Kovid-19 sürecinde okul öncesi öğretmenlerin süreci dijital kaynakların kullanımı açısından iyi değerlendirdiğini belirterek, öğretmenlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecek bir dönemin içine girdiğini kaydetti.

“BU SÜRECİ ELEKTRİK AKIMININ KESİLMESİNE BENZETİN”

Erken Çocukluk Eğitimi (OMEP) Türkiye Milli Komitesi Başkanı da olan Erdoğan, Kovid-19 salgını sürecinde en fazla görevin anne ve babalara düştüğüne değinerek, insanlığın çok zor ve ağır bir depresyondan geçtiğini bildirdi. Çocuklar için de çok zor bir sürecin yaşandığını anlatan Erdoğan, şunları aktardı:

“Biz böyle bir durumu çocukken yaşamış olsaydık büyüklerimizin bize nasıl davranmasını isterdik? Kendi çocukluğumuzda böyle zor günlerde büyüklerimizin bize nasıl davranması gerektiği noktası benim için çok önemli. Çocukluğumuza dönelim. Bu süreci elektrik akımının kesilmesine benzetin. Nasıl çocukken elektrikler kesilince ‘Ne yapacağım?’ diye düşünürdük bu durum da aynı. Şu anda elektrikler kesildi. Bu dönemde çocuklarımıza daha fazla zaman ayırmalıyız”

“AİLE ALBÜMLERİNE GÖZ ATIN, YEMEK YAPIN, OYUN OYNAYIN”

Prof. Dr. Erdoğan, ebeveynlerin bu dönemde çocuklarıyla geçmişe ait fotoğraflarını içeren aile albümlerine göz atmasının faydalı olabileceğine değinerek, “Çocuklarla kendi çocukluğunuzun ve büyüklerinizin fotoğraflarına bakmak iyi bir etkinliktir. Evde öz bakım ve yaşam becerilerini desteklemeye yönelik günlük rutin çalışmalar yapılabilir. Çocuklarla yemek yapabilirsiniz. Hamuru karmalarını, yumurtayı kırmalarını sağlayabilirsiniz. Yaşam becerileri kazanmalarını için inanılmaz bir fırsat.” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu