DünyaManşet

ECB bugün olağanüstü toplanıyor

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi'nin bugün önceden planlanmamış bir toplantı yapacağı açıklandı.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi’nin bugün önceden planlanmamış bir toplantı yapacağı açıklandı.
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi özellikle İtalyan tahvil getirilerindeki artış olmak üzere tahvil piyasasında yaşanan gelişmelerin ardından olağanüstü toplantı kararı aldı.

ECB sözcüsü yaptığı açıklamada “Yönetim Konseyi bugün cari piyasa şartlarını konuşmak için özel amaçlı bir toplantı yapacak” dedi. Toplantıda mevcut piyasa koşulları ele alınacak.

Toplantı haberi ilk olarak İtalyan Corriere della Sera gazetesi tarafından yayınlanmıştı.

Almanya ile yüksek borçlu güney Avrupa ülkelerinin 10 yıl vadeli tahvilleri arasında getiri farklarının 2 yılın en yüksek seviyelerine çıkması endişe yaratmıştı.

Bu hafta İtalyan 10 yıllık tahvil getirileri 2014’ten bu yana ilk kez yüzde 4’ün aşmıştı.

Son dönemde tahvillerde etkili olan satış, yatırımcıların, ECB’nin hem faiz artırıp hem de en kırılgan Avrupa ülkelerinde tahvil getirilerini kontrol altında tutabileceğine ikna olmadıklarına işaret ediyordu.

Kararın ardından Euro ve İtalyan tahvillerinde toparlanma görüldü.

Credit Agricole CIB Stratejisti Valentin Marinov, eurodaki toparlanmanın piyasaların ECB’den Avrupa tahvil piyasasına denge kavuşturma adına daha fazla detay görmek istediğine işaret ettiğini söyledi. Marinov, Euro/Dolar paritesinin 1.05 üzerine çıkabileceğini söyledi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu