DünyaEkonomiGenelManşet

ECB: Euro bölgesi nüfus merkezlerindeki on haneden biri artık kripto para birimine sahip

Avrupa Merkez Bankası (ECB), altı euro bölgesi bölgesi Hollanda, İspanya, İtalya, Belçika, Fransa ve Almanya'da yürütülen yeni bir anketin sonuçlarını yayınladı. Ankete katılan ülkelerden katılımcıların yaklaşık %10'u kripto para birimlerine sahip olduklarını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), altı euro bölgesi bölgesi Hollanda, İspanya, İtalya, Belçika, Fransa ve Almanya’da yürütülen yeni bir anketin sonuçlarını yayınladı. Ankete katılan ülkelerden katılımcıların yaklaşık %10’u kripto para birimlerine sahip olduklarını söyledi.

Bu grubun dışında, ankete katılanların yalnızca %6’sı 30.000 Euro değeri aşan dijital varlıklara sahip olduklarını söyledi. Ayrıca ankete katılanların %37’si 999 euroya kadar kriptoya sahip olduklarını bildirdi.

Ankete katılan tüm ülkelerde, beşinci gelir dilimindeki (veya nüfusun en zengin %20’sindeki) yatırımcılar, diğer gelir gruplarına kıyasla sürekli olarak en yüksek kripto para birimi sahipliği oranına sahip. Tüketici Beklenti Anketi, 18 ile 70 yaşları arasındaki yetişkinlere, kendilerinin veya hanelerindeki herhangi birinin kripto varlıklar gibi çeşitli kategorilerde finansal varlıklara sahip olup olmadığını sordu.

Anket, risk faktörlerine rağmen kripto varlıklarının artan şekilde benimsenmesine ilişkin ECB tarafından aynı gün yayınlanan yeni bir rapora dahil edildi. ECB tarafından belirtildiği üzere, yakın tarihli bir Fidelity anketine katılanların %56’sı, 2020’de %45 olan kripto varlıklara bir miktar aşina kaldıklarını söyledi. Vadeli işlemler, borsada işlem gören tahviller, borsada işlem gören fonlar ve OTC ile işlem gören tröstler gibi düzenlenmiş borsalarda kripto tabanlı türevlerin ve menkul kıymetlerin artan kullanılabilirliği ivmeye katkıda bulundu.

Ayrıca artan düzenleme, kamu otoritelerinin kriptoyu desteklediğinin bir işareti olarak alınıyor. Örnek olarak ECB, Almanya’nın kurumsal fonların varlıklarının %20’sine kadar kriptoya yatırım yapmasına izin verdiğini gösterdi. Bununla birlikte, ECB raporun sonunda, dijital varlığın benimsenmesindeki mevcut eğilimlerin devam etmesi durumunda, sonunda finansal istikrar için bir tehdit oluşturacaklarının altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu