KıbrısManşetSağlıkToplum

Eczacılıkta yarım asra merdiven dayadı

İlacı kendi elleri ile üreten nadir eczacılardan biri olan Eczacı Ulus Sabit, sadece Batı bölgesinin değil herkesin derdine şifa buluyor

DEVRİM DEMİR

İlacı kendi elleri ile üreten nadir eczacılardan biri olan Eczacı Ulus Sabit, sadece Batı bölgesinin değil herkesin derdine şifa buluyor.



KENDİ ELLERİYLE İLAÇ ÜRETİYOR
Kapısından içeriye giren hastanın hangi hastalığı olduğunu neredeyse gözünden anlayan 65 yaşındaki Eczacı Ulus Sabit, sadece batı bölgesinde yaşayanların değil, ada geneli tüm hastaların derdine derman oluyor. Yılların tecrübesi ve titizliği ile yıllara meydan okuyan tecrübeli eczacı mesleğinde 44 yılı geride bırakmanın gururunu yaşıyor. ‘GÜZELYURT’ Gazetesi’ne verdiği röportajında 44 senelik tecrübesi ve deneyimi ile eczacılığın önemine bir kez daha dikkati çeken Sabit, “İşler 40 sene önceki gibi değil, şimdi her şey çok farklı, sistem ticarete döndü” dedi. ‘GÜZELYURT’ Gazetesi’ne konuşan Eczacı Ulus Sabit, yarım asrı geride bıraktığı mesleğini seçerken merakı olmadığını, ablasının yönlendirmesi ile eczacılık mesleğini seçtiğini anlattı. Eğitimini de anlatan Sabit, “Bizim zamanımızda ilaç ve kozmetiğin yanı sıra saç boyası ve güzellik kremleri üzerine de eğitim alıyorduk. Eğitim sadece eczane eczacılığı değildi, bir eczacı ilaç yapmayı bilmezse yazılı sınava giremezdi” şeklinde konuşmuştu.

“ÖMRÜM YETTİĞİ SÜRECE MESLEĞİMİ YAPACAĞIM”
Hastalıklara göre yaptığı ilaçlarla ada genelinde ün salan Ulus Sabit, sadece bölgeden değil ada genelinden ilaç için eczanesine gelen çok sayıda insan olduğunu söyledi. Gelen hastaların şikâyetlerini gözlerinden okuduğunu ifade eden Sabit, “Bu mesleği ömrüm yettiği sürece yapmak istiyorum. Meslekte öncelik para değil, hastanın şikâyetini anlamak, ilacı kendin yapabilmek çok önemli” dedi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu