KıbrısManşetSağlıkSiyasetToplum

“Eczacının yeri kodes değil”

Eczacılar, ‘sahte reçete soruşturması’ sürecinde zedelenen meslek onuruna sahip çıkmak ve yaratılan kaosa tepki göstermek adına ‘onur yürüyüşü’ düzenledi

Devrim DEMİR

Eczacılar, ‘sahte reçete soruşturması’ sürecinde zedelenen meslek onuruna sahip çıkmak ve yaratılan kaosa tepki göstermek adına ‘onur yürüyüşü’ düzenledi.

 

ECZACI SOKAKTA SESİNİ YÜKSELTTİ
Lefkoşa otobüs terminalinde toplanan eczacılar ve ecza deposu çalışanları, Açtıkları pankartlarla, sağanak yağmura aldırış etmeden, alkışlarla Cumhuriyet Meclis’i önüne yürüdü. Meclis önünde basın açıklaması yapan Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, yaklaşık 50 kadar meslektaşlarının 3 aylık sürede tutuklanarak serbest bırakıldığını anımsattı. Doğaya atılan ilaçların arkasında olmadıklarını vurgulayan Öksüz, eczacıların en son şahit olacağı kareleri yaşadıklarını söyledi. Güvenli bir sistem oluşturulmadığı sürece eczacının hiçbir sözleşmeye imza atmayacağını belirten Öksüz, aynı süreci tekrar yaşamak istemediklerini ifade etti. Öksüz, sürece adı hiç bulaşmayan eczacıların dahi, eczanelerini kapatma kararı aldıklarını belirtti.

BAKANLAR ECZACILAR TARAFINDAN ‘YUHALANDI’
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ile Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Meclis önünde eylem yapan eczacılar tarafından ‘yuhalanarak’ protesto edildi. Çalışma Bakanı Gardiyanoğlu, “sapla saman karıştı” dedi ama eczacı sesini yükselterek konuşma yapmasına izin vermedi. Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, tutuklanarak serbest bırakılan eczacıların hesaplarının blokeli olduğunu, köylerde yaşayan vatandaşın ilaca erişebilse bile sigortalardan işlem yapacak eczacı bulamadıklarını söyledi. Öksüz, “Yargı nezdinden suçlu kim varsa cezasını çekecek ama bırakın da bu işi yargı yapsın. Masumiyet karinesi dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar ülkemizde yerle bir edildi. Keşke Sosyal Sigortalar Dairesi’nin hazırladığı sözleşmede yazan daire içi soruşturmasını yapsaydı. Eczacıdan bunu rücu eder maddesini uygulasaydı. Eczacının yeri kodes değildir. Biz bu süreçte yapıcı olduk ama artık eczanelerimize huzurla gitmek istiyoruz. Biz bundan usandık. Soruşturma artık salim şekilde tamamlanmalıdır” dedi.

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu