GenelKıbrısManşet

Elektriğe zam geliyor

Ekonomi ve Enerji Bakanı, Erhan Arıklı, elektriğe ay başında zam geleceğini söyledi, gaz ile elektrik üretimine geçer geçmez zammın geri alınacağını aktardı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, katıldığı bir programda elektriğe ay başında zam geleceğini söyledi, gaz ile elektrik üretimine geçer geçmez zammın geri alınacağını aktardı.

Arıklı,  “Elektriğe zam kaçınılmaz görünüyor. Tahmini yüzde 10 ya da 15 civarında… Ay başı faturalarına yansıyacak. Mayıs sonu Haziran başı zamlı tarife yansıyacak…  TC Enerji Bakanı ile de görüştük. Kabloyla elektrik almamız lazım ama şimdi kablo gelse 3-5 yıl beklememiz lazım. Bizimse bekleyecek zamanımız yok. Bu yüzden gaz temin edip gaz ile elektrik üretmeliyiz acilen” şeklinde konuştu.

“İlk etapta belki doğal gaza geçebiliriz önemli olan gazla elektrik üretimine biran önce geçmemizdir. Sonra da güneş enerjisinden daha fazla faydalanmamız lazım” ifadelerini kullanan Erhan Arıklı, vatandaşın ekonomik anlamda zorda olduğunu bildiklerine dikkat çekerek zamları daha fazla erteleyebilecek güçte değiliz mesajı verdi.

“3 HAZİRAN’DA TC-KKTC ARASINDA İŞ KONSEYİ TOPLANTISI YAPILACAK”

Türkiye temaslarını paylaşan Erhan Arıklı, İstanbul’da iş dünyasıyla bir araya gelerek Güvercinlik sanayi bölgesinde kurulacak fabrika hakkında görüşmeler yaptığını ve Türkiye’nin gerekli kaynağı aktardığını söyledi.

“Artık tüketen toplum olmaktan kurtulalım bunları konuşmamız lazım” diyen Arıklı, İstanbul’dan Ankara’ya geçtiğini aktararak, “TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüştüm, full destek vereceğini söyledi. Oktay, ‘Yeterki üretin’ dedi” ifadelerini kullandı.

“Önce TC Ticaret Bakanı ile bir araya gelip iki ülke arasındaki ticaretin önündeki bazı sıkıntıları çözmek adına konuştuk. 3 Haziran’da iki ülke arasında İş Konseyi Toplantısı yapılacak. Toplantı KKTC’de gerçekleşecek. Ekonomik örgütler ve iş dünyası bir araya gelip 3 gün boyunca, atılacak adımları konuşacak” bilgisini paylaştı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Arıklı, tüm bu temaslardan sonrası da TC Enerji Bakanı ile elektrik konusunu görüştüklerini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu